Acke Ringström om försäsongen och inför cupen mot AIK, Södertälje och Leksand: ”Ser mycket fram emot helgen och cupen”

Acke Ringström har länge varit ett aktat namn i Ettans troligen genomgående bästa lag, Kristianstad. Den mycket pucksäkre backen har inlett stadigt även här.

– Försäsongen har överlag känts bra, säger den tillmötesgående Acke till bloggen.

– Vi jobbar på bra som grupp och spelidén börjar sitta mer och mer, säger backen som även säger sig försöka undvika klyschor i svaren (”det är förjä-la tråkigt att läsa”)…

Hur känns det för egen del?

– Det känns bra, kul att lira hockey! Ser fram emot helgen som kommer då cupen i Södertälje drar igång.

Hur skulle du beskriva laget i stort?

– Jag skulle beskriva oss som en enhet. Vi har ett tydligt spelsystem som kommer bli bättre ju längre säsongen lider.

Vad är nycklar i power play och box play?

– Just nu är nycklarna bara att träna på båda delarna. Vi har inte lagt ner så mycket tid på special teams ännu, vi har precis börjat med det.

Vad är viktigt för att bygga ett riktigt lag med sammanhållning?

– Jag tror att du måste ha lite tur när det kommer till sammanhållning. Det är verkligen inte något man ska ta för givet. Samtidigt är det något som spelare från året innan formar och för vidare till oss nya som kommer.

– Vi har ju blivit tighta genom att vi alla har kontakt med varandra, genom ”Snap” och ”Whatsapp”, vilket kanske låter udda för den äldre generationen, säger Acke som är född 1991 och intervjuaren, född 1982, känner sig genast äldre…

Hur beskriver du backsidan som helhet?

– Åtta hungriga backar som på ett eller annat sätt vill bevisa sig kunna spela i HA eller högre. En bra bredd på defensiv–, offensiv- och allroundbackar. Det kommer bli bra. Jag har samma åsikt gällande forwardssidan.

Är det här spelsystemet något du spelat förr, med bland annat överbelastning med mera? 

– Absolut, men det har inte funkat lika effektivt som det gör nu.

Vad är dina första intryck av de allsvenska motstånden hittills?

– Skillnaden är ju att alla spelare är individuellt skickligare, bättre på att skydda puck, dribbla och passa. Gäller att kunna anpassa sig och fortsätta vara tydlig, styra forwards och spela mycket kropp, menar Acke.

En sak som inte nämns så mycket när en spelare byter upp en liga är ju att även medspelarna blir bättre, vilket gör att vissa kan blomma ut rejält…

– Där håller jag med dig till 100 %, det är sant, det är mycket små detaljer som ger en stor betydelse i det stora hela. Ju bättre spelare du har runt dig, desto mer hjälper det dig att bli bättre, ganska logiskt. Men oavsett gäller det ju att ge allt utifrån sin förmåga, säger Acke avslutningsvis.