Alex Lindelöf lämnar för Brynäs som nytt tungt tapp – lista på namn med tänkbara främst offensiva ersättare på backplats

Lindelöf tog klivet till allsvensk toppback tillsammans med Paananen, som alltid trott hårt på Västeråssonen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

MrMadhawk.se avslöjade att Alex Lindelöf går till Brynäs på två år. Lindelöf fick komma in i truppen lite på nåder som 8:e back.

Lindelöf såg kanske lite nonchalant ut förut – men till denna säsong lyfte den så begåvade backen och blir svår att ersätta över hela banan, men främst offensivt.

Centralen gjorde en ny EliteProspects.com-koll och fick ihop följande lista med backar svenska backar med offensiv:

Johan Pettersson är en back som är alldeles för bra för Ettan, det såg vi då VIK mötte Kalix. Suvanto har öst in poäng i Danmark och är kanske en late-bloomer på väg upp?

Albin Lindgren hade ju en misslyckad tryout i VIK under Appelgren. Men jag gillade redan då hur han snabbt sköt pucken med sin högerslägga. Lindgren har sedan han lämnade VIK gjort hela 32 mål på två säsonger i Ettan och Norge.

Rasmus Bengtsson var också i VIK förut, tyckte då att han hade ett underskattat skott. Nästan 20 poäng i TAIF är inte dåligt.

Linus Arnesson har fått gå från Örebro, dock ingen aning om hur intresset är där.

Robin Jacobsson är välkänd i VIK. En tuff allroundback som ger mycket på många plan. Daniel Grillfors är rejält skadedrabbad och fyller 37 i sommar. Åren går. Elias Fälth fyller snart 38.

Vilka främst offensiva backar tycker Du som läsare VIK ska titta på?

2 svar

  1. Victor skriver:

    Drugge kanske är sugen att komma tillbaka till allsvenskan och få en stor roll. Endast 5 poäng på 30 matcher i Timrå denna säsong.

  2. Erik skriver:

    Eric Backman i Krif är bra