Analys av lagdelarna med en koll i kristallkulan då kommande slutspel – oavsett utgång – kommer betyda mycket för satsningen mot 2022-2023 och framåt

Patrik Zetterberg. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

12 svar

 1. Vintermannen skriver:

  Såhär tänker jag om laget. Logan Roe vill jag gärna ha kvar och på ett längre kontrakt, Tornberg lika så men han är nog tyvärr förlorade för SHL. Sedan skulle jag vilja ha in Niclas Lundgren, en defensiv gigant som har Västerås som moderklubb.
  Forwards/center så önskar jag Dennis Rasmusen, Patrik Berglund och Markus Ljung vore inte så dumt att få in. Men sedan kryddar vi med hungriga juniorer mm. Skönt att få drömma iväg lite ☺️

  • Peter T skriver:

   Ljung vore ju mumma, han har dock kontrakt med LHC tom 26/27

 2. Vik-support skriver:

  Härligt med segrar och snart slutspelsdags. Intressant analys men först en fanfar för …

  …. den starka juniorhockeyn, även J18 visar framfötterna med en fjärdeplats i J18 Nationell Norra, direkt till SM-åttondelsfinalerna. J18 har lagen från FBK, Modo, Saik, Leksand, Timrå och Björklöven efter sig.!!!

  I J20-laget, bra placering i Topp 10, nämns i ett tidigare blogginlägg att Wiberg i en match har 3-0 och Kangas 0-2, vilka är assister till Wiberg, de visar tillsammans en fin spelharmoni, finner och kompletterar varandra bra. Här har VIK en yngre version av årets framgångsrika par Skedung-Wikman. Utveckla och behåll.

  Med en framgångsrik juniorhockey som ger A-lagsmöjligheter, värderas VIK i form av ett ökat juniorintresse.

  Det har skrivits mycket om en liten trupp som behöver förstärkas, håller med, här har VIK fina möjligheter att redan nu, fylla på med några av de J20-juniorer som förtjänstfullt och med bra resultat fått pröva på HA-spel. Teckna senioravtal med Blomqvist, Wiberg, Dahlgren,Göransson, Norberg. Värdera 02-orna

  ”skapa en ungdomsfemma” som med några års erfarenheter kan bli riktigt giftiga, se Wikmans utveckling i år. Truppen blir mindre känslig vid eventuella skador.

  PS, det är riktigt att som bloggen skriver att allt går ut på att göra mål och vinna matcher. Men snttet blir inte helt rättvist, när alla inte får/kan spela PP och få pluspoäng. En bruttokolumn med alla poäng och en nettokolumn exklusive PP-poäng skulle vara intressant och ger kanske en ”rättvisare” effektivietsbild.

  • Mikael Norén skriver:

   Tack för intressanta och bra inspel! Visst skulle man kunna bryta ner statistiken ytterligare, men tror nog huvudpoängerna framgår ändå. Bloggen jämför främst poängsnitt med spelare i liknande roller i VIK eller i andra lag.

   Men ska nog åter räkna ut poäng per enhet istid i 5v5 mm efter säsongen. Du har rätt i att det är ett bättre mått.

 3. Musse skriver:

  En önskan skulle ju vara att använda lite pengar till någon form av ungdomskontrakt till dem som blir överåriga från J20 och som klubben tror på. Placera dem i div 1, t ex Sura för att få erfarenhet av seniorhockey. Tar de inte steg där så lär de ju inte göra det i ett topplag i HA heller. Men då har vi koll och släpper inte kommande talanger i onödan.

 4. Marko skriver:

  Ja intressant analys och jag tror också att den Europeiska hockeymarknaden ser bra ut med utfrysningen av rubel-ligan. Däremot kan ju spelare därifrån kan ju bli aktuella med viss reservation pga ev sanktioner mot ”regimen ” därborta.

 5. Mikael skriver:

  Ok😀👍

 6. Peter T skriver:

  Hur ser det ut för Dennis Rasmussen egentligen?
  Det vore väl värt ganska mycket av den budgethöjningen att få hit honom.
  Hörde i nån hockeypod, för nån månad sen, kanske hockeypuls pod, att han tyckte VIKs satsning va bra och intressant.

 7. Mikael skriver:

  Men om vi inte ska räkna med nå stora förändringar mot detta års trupp så varför ska vi då öka spelarbudgeten med 3 miljoner? Känns ju som att den där ”shl satsningen” bara är önsketänk …