Analys av läget efter obetydlig förlust mot Södertälje inför kvalet mot AIK, Örebro, Malmö, Djurgården…

Förlust på straffar mot Södertälje med 1-2. Malmö tog även poäng i Mora och då gick seriesegern och 200 000 kronor upp i rök.

Över till det viktiga. Nu är det en mängd frågor för Fagervall att besvara fram till den 17 mars då kvalet startar.

* Hur är status på Williams? Enligt vad Centralen erfar och snappat upp har det kommit försiktigt positiva besked.

* Hur bra är Hyka? Så här säger en NHL-scout vi talat med om Hyka:

”Minns honom när han spelade som ung i tjeckiska högstaligan. Jag är förvånad över att FBK lånade ut honom, hörde bra saker tidigt. Kvick som en skräddare på vatten och nästan omöjlig att få tag i. Liten, snabb, bra arbetsmoral och en sympatisk kille. Dock inte alltid en effektiv spelare. Jag tror inte att han kommer att vara för mycket av en målskytt…

* Hur ska kedjorna se ut? Det är faktiskt risk för en extreme makeover. McGrath bör spela med Williams, leftare och rightare som de är.

* Hur ska backrotationen se ut? Idag har man åtta etablerade backar där det är svårt att peka ut vilka två som får sitta. Plus Hampus Larsson.

***

Inför säsongen tippade Centralen hur serien skulle sluta. Prickade in VIK, RBK, IKO och DIF rätt bland annat. Men hade fel med SSK och KHK… Totalfel med Löven också.

1. Karlskoga 15,5 poäng

2. VIK 15

3. Djurgården 14

4. Malmö 13,5

5. Rögle 13

5. Södertälje 13

7. Björklöven 12,5

8. Oskarshamn 11,5

8. Almtuna 11,5

10. Timrå 11

11. Karlskrona 10,5

12. Mora 10

12. Troja 10

14. Asplöven 8,5

1 svar

  1. Viktor skriver:

    Visst är det fantastiskt att VIK lyckats ta sig till kvalserien trots sitt defensiva, tråkiga och fantasilösa spel, men effektivt har det varit! Dock inte publikmässigt och framgångsfaktorn stavas i första hand Jonas Fransson. De senaste matcherna har Fagervall försökt ställa om till att vara det offensivt spelförande laget med minst sagt klent resultat. Fyra raka förluster trots att NJ plockat in nya välmeriterade legosoldater. Jag hoppas verkligen att Fagervall under de veckor som nu återstår innan kvalserien hittar ett spelsystem som får VIK att lyckas ta sig till SHL precis som Eklund & Co lovade då säsongen började.
    Om inte är dags för klubbstyrelsen att göra diverse omprövningar gällande vilken klubbkultur man ska ha och vilka som skall leda klubben. I år finns bara sju VIK;are kvar från ifjol ”förstärkta” med femton inköpta legoknektar. M.a.o. dags att ta steget upp till de stora!