Inför VIK Hockey – Almtuna: Gör din röst hörd!

Grundserien börjar sakta men säkert att närma sig sitt slut. Fyra förluster de senaste matcherna och även om det är tråkigt att förlora, säger förlusterna egentligen ingenting mer än att VIK är klara för kvalet. Spelare som av någon orsak behövt vila, har fått gjort det vilket på sikt (förhoppningsvis) gynnar laget.

Foto: Rune Åhlén

Den allra sista matchen i grundserien spelas i morgon tisdag, hemma mot Almtuna. Uppsalaborna som inte har något mer än äran att spela för i morgon, skeppade iväg halva laget innan transferdeadline i förra veckan. Det ger främst ett andrum ekonomiskt. Sju av lagets grundbultar har dragit vidare tillfälligt eller permanent och det har öppnat dörrarna för föreningens yngre förmågor som får chansen att briljera i Västerås.  Hur laget står sig rent sportsligt återstår att se.  Lagen har som sig bör, mötts tre gånger under den här säsongen. VIK Hockey har en liten fördel med två segrar, men Almtuna å andra sidan har gjort fler mål. Inte minst på grund av den minst sagt fruktansvärda 6-0 segern i Uppsala i säsongens inledning. Något som vi VIKare gärna glömmer.

 Foto: Rune Åhlén

VIK Hockey har till skillnad från Almtuna fyllt ut sin trupp till en bredd som vi fans aldrig skådat tidigare. Den smått hysteriska dagen innan deadline kändes minst sagt galen och VIK hockey har visat att klubben är beredda att kriga för att nå SHL.  Nu är det upp till spelare, ledare och publik att visa detsamma.

Såhär såg laget ut mot Södertälje häromdagen:

4th Line

14. Bromé, Mathias

91. Frycklund, Mikael

33. Jonsson, Marcus

66. Larsson, Hampus

3rd Line

47. Bergqvist, Kenneth

12. Johansson, Fredrik

8. Romano, Tony

34. Frisk, A

   28. Bengtsson, R

2nd Line

22. Mcardle, Kenndahl

92. Lindhagen, Erik

49. Legein, Stefan

19. Lindh, A

   58. Emmerdahl, J
   1st Line

20. Marklund, Sam

61. Fornataro, Matthew

40. Hyka, Tomas

44. Helmersson, P

   82. Söderkvist, M

Med Evan McGrath, Jeremy Williams (?) och Johan Jonsson kvar att toppa laget med, känns det som om laget har alla chanser att slå både AIK, Örebro och Malmö om formen vill. Men att slänga in några nya spelare dagarna medföra både bra och dåliga saker.  Förra kvalet vann VIK över lagen som kom från Elitserien, men torskade mot lagen som man spelat mot hela säsongen.  I år är laget inte alls lika scoutade efter de nya spelarena kommer få nyckelroller, samtidigt som laget inte är lika samspelt.

Gör din röst hörd. Hur ska Fagervall/Hellenberg formera laget framöver ?

2 Responses

 1. fredrik skriver:

  Håller med örre om formationerna!

 2. örre skriver:

  Ni glömde Caputi!
  Såhär tycker jag iaf
  Backar
  Helmersson-Mitell
  Frisk-Jonsson
  Lindh-Emmerdahl
  Bengtsson 7deback
  Forwards
  Caputi McGrath Williams
  Romano Fornataro McArdle
  Legein Lindhagen Hyka
  Marklund Söderqvist Jonsson

  Bänk: Mårtensson
  F.Johansson