Analys inför kvalserien: Hur kan laget tänkas se ut för att kunna mäta sig med Örebro & Co.?

17 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Precis, nu håller vi oss på bra nivå. Messias var precis vad jag skrev och menade 🙂 Bra att du tolkade rätt.

 2. Lillgurkan skriver:

  Som sagt, vissa VIKare snackar alltid upp de nya spelare som om de vore något helt otroligt. Det jag har sett av Jonsson hittills imponerar inte. Inte alls.

  Samme Jonsson var ju svartmålad av VIK efter hjärnskakningsförfalskningen. Det verkar ju vara glömt nu. Nu är han vår messias…

 3. Mikael Norén skriver:

  Lillgurkan, korrekt att om man blivit gammal och tappat stilen från tidigare ska man ju inte leva på gamla meriter. Men är 28-årige Jonsson lika jäkla bra som han var som 24-åring i den kvalserien är han värd att starta. Annars någon annan. Sedan var det våren 2011 den kvalserien var, inte direkt på Hedenhös tid. Hur vet du att Jonsson är ren bredd? Han kanske är en spetsback defensivt, dessutom ska ha han ett mkt bra skott och vara en bra passningsspelare enligt folk i Södertälje. Dessutom ett kaptensämne.

 4. Lillgurkan skriver:

  Gammal statistik går inte riktigt att applicera. Bacon har spelat i landslaget för 10 år sedan. Johan Jonsson har varit duglig i ett mediokert Södertälje. Våra backar har visat att de som besättning sett är topp-2 i Hockeyallsvenskan. McGrath är ju invärvad som ren spets, Jonsson som bredd. Dessutom är McGrath väl medveten om hur VIK spelar.
  Men det här är ju det vanliga syndromet hos många VIKare. Kommer en ny spelare in så är han automatiskt bättre än alla existerande VIK-spelare, till motsatsen bevisats.

 5. Mikael Norén skriver:

  Lillgurkan, vad jag sett så var Jonsson riktigt bra då Växjö gick upp då han hade sex assist på 10 matcher. Han spelade i förstafemman då i Växjö i par med Björn Karlsson, nu i MIF. Högstakapaciteten är nog hög. Vi kan nog inte vara för nostalgiska och låta spelare lira bara för att de gjort detta tidigare. Då skulle ju McGrath få börja i fjärde/bänken. Men kraven på Jonsson är stora såklart.

 6. Lillgurkan skriver:

  Jag förstår inte varför Johan Jonsson ska gå rakt in för. Han känner inte till spelsystemet fullt ut, har aldrig spelat med spelarna tidigare.. och nu ska han gå rakt in i kvalseriespelet, där det är KRITISKT att allt funkar från start. Ett sånt beslut skickar dessutom konstiga signaler till de backar som har slitit arslet av sig för att ta oss till Kvalserien, men som nu åsidosätts.

 7. Henrik skriver:

  Menade såklart
  1.Örebro
  2.Djurgården
  3.Malmö
  4.Västerås
  5.AIK
  6.Play-off lag 😛

 8. Henrik skriver:

  Bra skrivet som vanligt! Jag hatar att vara så naiv men jag tippar kvalserien såhär om inte JW kommer tillbaka:

  1.Örebro
  2.Djurgården
  3.Malmö
  4.Västerås
  5.AIK
  6.Kvalserielag

 9. Jonas skriver:

  Riktig fin sida grabbar..

  Keep Up the good work!!

  Snart börjar resan emot SHL!!

 10. Marcus skriver:

  Stiger Helmer(sson) borde stiga åt sidan. Trimma Bengtsson o sätt i ihop med Mitell så skulle de vara ett giftigt par.

  Ner med McArdle till fjärde,( ut med Freddan som för tillfället inte gör varken mycket rätt eller väsen av sig). Och sen in med Legein i tredje..

 11. marton skriver:

  Bra skrivet, Mårten måste dock matchas mer, han lyckas få fast puckarna o zon vilket är nummer ett, vilket har varit svårt för Romano, fornataro och brome, sen ska tristan in på kassen. Men tror Mårten även har spelsinne som krävs, ge han en tydlig roll.

  BegqvisIs kommer saknas o boxen med Johansson. McArdle gör det bra men tenderar att gå bort sig med några decimeter.jämfört med t ex bergkristall och söderqvist. Det tror jag kommer straffa sig mot.bättre motstånd, lite spelsinne där tror jag.
  Dock har lindhagen gjort det bra!

 12. Marko skriver:

  Solklart att Bromé ska in i den omgivningen! Jag förstår er rädsla för att ni tycker att han kanske är liten men vem ska fånga han då när han med sitt sjuk aviga sargspel sätter fart? De motståndare han redan mött på har han redan vänt ut-och-in på ett flertal gånger. Ingen av vare sig AIK:s eller Kexens backar skrämmer mig mycket. McArdles fysik, Lindhagens händer och Bromés speed? Helt klart ämnen för en tredje kedja. Skulle det misslyckas med Bromé så finns Legein att tillgå. Mårtensson och Freddan kan dela sin plats så Viktor kan gå ut och kötta lite när det blir tillknäppt och tempofattigt.

 13. Robbieblind skriver:

  Håller med om att Legein är svårbedömd och att Bromé uppoffrande spel är kul att se, men på den här nivån tror jag ändå Legein har större förutsättningar att producera. Byter rakt av, sen är jag nöjd.

 14. Speed skriver:

  Känns väl genomtänkt denna. Tror inte att Brome håller i en kvalserie, väger alldeles för lätt tyvärr och blir lätt undanplockad. Men i en omgivning som du beskrev med Lindhagen och McArdle kanske ändå 🙂

  Gillar verkligen att det vilas icke formstarka spelare. Mårtensson lite underskattad och är också en framspelare när han inte är skadad eller avstängd.

 15. Mikael Norén skriver:

  patrik, inget lätt beslut. Men garanterat bara därför kommer Legein ur sin lilla dvala och gör åtta mål i kvalserien 🙂 Vill så gärna att Bromé ska få spela i off. omgivning.
  SteffNo, tack, 🙂

 16. SteffNo skriver:

  5:e formation: Centralen! Levererar oavbrutet. Imponerande!

 17. patrik skriver:

  Tror stenhårt på Legein. I mitt tycke in i 2a femman med
  Fornataro(som måste hitta fjolårsformen) och McArdel