Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Mer salt i såren efter Hellkvists böter inför ”kriget” (?) i Malmö

Ska VIK möta upp med mer istid för fysiska spelare som ”Messy” och ”Mårten” inför det väntade ”kriget” i Malmö? Eller ska man försöka låta lirarna tala? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

”En match i taget”, som Fagervall och alla andra tränare och idrottsmän säger. OK. Då börjar vi med Malmö borta på måndag.

Efter den senaste oerhört tuffa matchen i ABB Arena mot Rödhökarna saltades det ännu mer i såren då Malmötränaren Björn Hellkvist fälldes av disciplinkommittén och ska få betala hela 25 000 kr för våld mot vakt. Domen kom under tisdagen.

Onekligen har Malmö ett mycket hett tränarpar, i sympatiske men dock gamle ärkegrisen och ex-VIKaren  Mats Lusth och hete Hellkvist. Lägg till backarna MIF har och man blir lätt orolig för fler skador på VIK:are i kvalseriepremiären.

Man kan bara ana hur dessa två tränare jagar upp sina storväxta pågar. Nästan lite John Tortorella gånger två.

***

Frågan är hur VIK ska hantera detta. Ska man låta Lindh, Mårtensson och Jonsson få extra istid? Kanske låta urstarke McArdle släppa loss? Eller ska man försöka undvika att piska upp stämningen?

En delikat balansgång för Fagervall som dock troligen knappast väntar på sin chans att brottas med Malmös vakter i spelargången.

Det känns hursomhelst bra att VIK har två offensiva storväxta nyckelspelare som McArdle och Caputi att tillgå. Sådana storväxta spelartyper med skills har inte VIK haft förut. De borde trivas i heta matcher då man kan behöva storlek.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://24.media.tumblr.com/20e1185e704c7d9642a7184c7d19557a/tumblr_mwop2hhq6w1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

  1. Malmöbo

    Tror inte att Malmö har råd att ägna energi åt dessa böter. Redhawks ska överklaga, men focus kan inte ligga där.
    Än så länge är det större intresse för Mff:s försäsong än för Mif:s kvalspel i media här nere. VIK betraktas som en bra lottning och har aldrig varit ett publiklag här nere. Så lite avslaget känns det än så länge.

    Tror vi ska vänta oss en hård och tät match, som ingen vill förlora, allra minst inte via utvisningsbåset. Men knappast så tufft som det blev sist.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja b… https://t.co/2ar5HRNnV6

SvaraRetweetFavorit
Daniel Fallman - AvatardfallmanDaniel Fallman

@philipsunell @VIKFanCentral 😀 lycka till. Tror säkert han blir sevärd. Vi håller tummarna för Pooley

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Tolkade din tweet som att han skulle vara motsatsen till snabb på skridskorna och så är ab… https://t.co/mVnewmVM96

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Sjävklart inte men skridskoåkning är absolut en av hans styrkor, tycker jag man ser efter… https://t.co/dVtG2WfqPJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto