Analys: Två kapitel avklarade och frågetecken behöver rätas ut för ännu ett trevligt gulsvart segment – Dahlbom & Ersson bidrog starkt till sviten

Marcus Dahlbom bidrog starkt med fyra kanonmatcher under VIK:s långa segersvit. Kan bara Dahlbom höja sin lägstanivå så... FOTO: RUNE ÅHLÉN

2 Responses

  1. Bozo skriver:

    Östman är motorn i VIK. Så länge han är frisk och hel är jag inte oroad. Dock blir topp två oerhört svårt. Behöver inte vara fel att blanda och ge och rikta in sig på topp 6. För att sedan växla upp med streaks igen när playoff och kval börjar. Inte bara i VIKs spelare det dras, AIK lär som vanligt tappa mer och mer must, när deras mest talangfulla spelare redan har kontrakt med SHL-klubbar. Verkar vara svårt för Stockholmsklubbar på denna nivå att behålla en enda bra spelare, verkar vara tufft hockeyklimat i huvudstaden. Likaså kan IKO drabbas av att spelare redan sitter med nya kontrakt hos SHL-lag. Leksand blir väl livsfarliga på slutet om de klarar topp 8 för ingen lär vara intresserade av deras spelare.

    Men ska vi sikta på mer än playoff behöver laget förstärkas med någon lojal pjäs till. Skulle vara härligt om Zäta fick kontakt med något stort och passande och sedan bara nämnde vilka pengar som behövs. Tror dessa pengar skulle ramla in ganska enkelt. Lös Berglund från Buffalo exvis =)

  2. Gurkan 63 skriver:

    Min åsikt är att vik är ett topplag denna säsong . Det är inte bara en massa tur att vik ligger till 3 . Vist vik har klarat sig från massa skador och att laget har 4 jämna femmor. Som bloggen tidigare så har dom i snitt 14-15 minuters speltid forwards och så går man runt på 4 femmor och det tror jag är ett klokt val. Det som oroar mig är målvaktsfrågan tror att för det hära matcherna Ersson är borta så måste Dahlbom höja sig rejält . Nivån Dahlbom hadde i matchen hemma mot Leksand den nivån måste han upp till. Dahlbom måste visa att när chansen kommer så måste han ta den.