Äntligen lite riktiga hockeyvibbar med ny tröja, Zätas lite motsägelsefulla intervju & scout om Borna Rendulic som är ny i Örebro

Younan och Fredda J. har äntligen fått kliva in i kylan. FOTO: JIMMY GERDIN VIK.SE

 

Äntligen lite äkta hockeyvibbar att en säsong trots allt bara är en kort sommar bort (i bästa fall). Under fredagen presenterade nämligen Jimmy Gerdin på VIK.se de nya försäsongströjorna. VIK.se levererar verkligen mycket bra material nu på siten.

Detta lägligt nog då tröjexperten och store VIK-samlaren Philip Sunell besökte VIK-TV på VIK.se.

Årets tröja är inspirerad av matchstället från säsongen 1982/83 och är framtagen av Philip.

Philip har förresten av undertecknad fått låna klubbor från Mishat, Salomatin, Rikard Ekström och Classe Lindblom som undertecknad har i förvar där.

Salomatins, Ekströms, Lindbloms och Mishats klubbor. Infälld Mishats autograf på bladet.

Känns bättre att dessa rariteter förvaras hos någon som verkligen behandlar dessa med respekt och så att fler eventuellt kan få se dem.

***

Bara jag som tyckte det var intressant hur Patrik Zetterberg uttalade sig (eller blev citerad) i VLT på frågan hur spelarmarknaden ser ut?

”Rätt dött. Har inte så mycket att jobba med. Jag får nästan dagligen erbjudanden från agenter om allt från ryssar, polacker till transatlanter. Jag har några spår och ska förhoppningsvis kunna börja signa spelare under mitten av juli, och därefter presentera dem.”

Är det inte motsägelsefullt att i ena meningen säga att marknaden är ”rätt död” för att i nästa säga sig få nästan dagliga erbjudanden från världens alla hörn?

Det låter ju inte direkt som om sportchefen är i någon het centerjakt. Ska vi vara riktigt spekulativa kanske det kan tyda på att Zäta är muntligt överens med någon toppcenter?

Men detta är ju bara om vi väger just orden i denna lilla artikel på guldvåg. Verkligheten är ju ofta mer komplex och mångfacetterad.

***

VIK:s sportchef 2010-2016, Niklas ”NJ” Johansson, har sin vana trogen landat en import till sitt Örebro i form av yttern Borna Rendulic.

– Stor kille med bra räckvidd och fina händer. Kan verkligen vara en spelare som hamnar i ens blickfång, säger en NHL-meriterad scout till bloggen.

– Jag lade märkte till honom redan i Finland. I Mannheim senaste säsongen var han inte bra i början. Då var han till och med petad (”healthy scratch”), men vände på saker när han köpte spelsystemet där. Gjorde många mål i kluster. Mannheim ville behålla honom men de kunde inte agera på grund av Corona. Vid sidan av isen borde han kunna vara lite mer engagerad. Har verktygen för att bli en bra målskytt i SHL.

***

Sajten lever från dag till dag. Ni läsare avgör dess framtid. Tillsammans blir det nog bra. Bloggens intäkter kommer nästan enbart från Er läsare.

En spänn om dagen – för det får ni texter nästan varje dag och en podd mellan varven. Det är väl ett rimligt minimipris för alla som läser och förhoppningsvis gillar bloggen/podden?

Enklast betalar ni via Swish: 0703795445

Eller donera via PayPal via “Donate”-länken längst ner på sidan.