Intervju Isac Skedung: ”Vill förbättra skottet och bli lite mer ego, han är mest underskattad och vore ju en dröm att spela upp Västerås till SHL”

Isak Skedung. ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Isac Skedung är en ung center på uppgång. 23-åringen gick framåt i flera kategorier 2019-20 jämfört med 2018-2019 i VIK. Poängsnittet ökade från 0,40 till 0,57, tekningarna från 45,7 i vinstprocent till 50,7 och Salasonen gick från 6 mål till 15.

Isac, hur upplevde du fjolårssäsongen?

– Fjolåret tyckte jag gick ganska bra för egen del. Jag fick spela mycket och tog för mig mer än jag gjort tidigare, säger centern vars 15 mål faktiskt var andra bäst i laget efter Sebastian Benker.

– Jag tycker att vi gjorde en ganska bra säsong som lag. Vi hade lite motgångar under vissa delar av säsongen, men sett över hela tycker jag ändå att vi gjorde det bra.

– Detta med tanke på att vi hade så mycket skador under nästan hela säsongen. Vi fick byta kedjor ofta, så då tycker jag ändå det var en godkänd säsong.

Vad var bra och vad kan bli bättre?

– Sammanhållningen i laget har varit riktigt bra båda åren som jag spelat i VIK. Sen tycker jag att när vi var fullt lag och spelade som vi hade pratat om så var vi riktigt svårslagna förra säsongen. Det som kan bli bättre är väl att hitta mer jämnhet och inte ha så många dippar på ett år.

Hur skulle du beskriva dig som spelare, för eventuellt nya fans?

– Mina styrkor som spelare tycker jag är smartnessen och vara stark på puck. Det som jag måste jobba ännu mer med är skottet, där kommer det bli en del skottramp i sommar.

Isac Skedung är på en intressant utvecklingsresa. Var slutar den? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Vilka spelare är ledartyper och glädjespridare som blir viktiga i omklädningsrummet 20/21?

– Det är många som gillar att ta för sig i omklädningsrummet och höras. Men Younan är väl lite extra. Han kommer alltid till hallen och drar upp humöret och energin. Gällande ledartyper är ”Freddan” (Fredrik Johansson) först i kön, när han pratar lyssnar man.

Vad är nycklarna för att du ska bli en stabil plus 30-poängsspelare i HA och vilka spelare vill du har runt dig?

– Att vara på varje match och vilja bidra, bli lite mer ego med pucken och ta fler avslut.

– Runt mig vill jag ha folk som gillar att jobba hårt och vill ha pucken. De ska ha ett bra skott och vara spelare som snackar mycket på isen.

Vilken spelare tycker du är mest underskattad du spelat med i VIK?

– August Nilsson. Han är kanske inte den som gör mest poäng, men han gör alltid jobbet och det visade han verkligen på slutet av förra säsongen. August är väldigt bra defensivt, jobbig att möta och hittar bra lösningar som tar oss lätt ur zon.

Kan defensivstarke August Nilsson, som hyllas av Isac Skedung, hitta lite mer av den starka offensiven från J20 som gav SHL-matcher i starka Växjö? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Alexander Younan sa att du var den mest underskattade spelaren i VIK, hur ser du på det?

– Ja, bra fråga (skratt). Svårt att svara på, men jag försöker väl bara göra mitt på isen hela tiden och försöker bidra till att vi vinner.

Hur skiljer den här fysträningen nu jämfört med förra sommaren?

– Det är lite annorlunda upplägg i år. Det är lite mer individbaserat men också mycket gemensamt. Jag tycker att fystränarna Rasmus och Måns har styrt upp fysen väldigt bra. Det är kul att komma ner till hallen varje dag, även om man vet att det är ett grispass på schemat.

– Fysträningen är som sagt mer individbaserad denna sommar. Alla behöver ju bli bättre och förbättra någonting. Fystränarna har delat in oss i grupper och delat ut pass till alla på vad man ska köra utöver de gemensamma passen.

Hur ser planerna ut i sommar?

– Ja, det har ju blivit lite ändringar på grund av Corona. Vi får vänta och se vad som händer, men det kommer bli mycket golf och träning. Får se om man får åka utomlands eller inte, men kan nog bli någon resa. Det hoppas jag på.

Till sist, vad är målet kommande säsong? 

– Mitt personliga mål är att bli ännu bättre på alla plan. Jag tycker jag utvecklades mycket från mitt första år i VIK till förra året. Jag vill försöka bygga vidare på det och bli ännu bättre. Jag vill ha en bra sommar nu och komma tillbaka ännu mer förberedd.

– Målet nästa säsong lagmässigt är att vi ska vara ännu slagkraftigare och mer jämna under hela säsongen. Sikta så högt så möjligt. Vore ju en dröm att spela upp Västerås till SHL, säger Isac avslutningsvis.

***

Sajten lever från dag till dag. Ni läsare avgör dess framtid. Tillsammans blir det nog bra. Bloggens intäkter kommer nästan enbart från Er läsare.

En spänn om dagen – för det får ni texter nästan varje dag och en podd mellan varven. Det är väl ett rimligt minimipris för alla som läser och förhoppningsvis gillar bloggen/podden?

Enklast betalar ni via Swish: 0703795445

Eller donera via PayPal via “Donate”-länken längst ner på sidan.

1 svar

  1. Kelly skriver:

    Kul om killar som August, Alexander, Isak, William med flera slår igenom och visar vägen. Lite som 1988 då flera unga killar klev på.