Appelgrens backtankar, lite om Björklövens Hutchings & scout om Leksands Atte Engren

Får allt fler på fall? Har en känsla av att Hampus Larsson, som var riktigt bra i de sista matcherna, kommer ta stora kliv som defensivt ankare framöver, nu är när han äntligen hittat sin roll som renodlad defensivback. En ny Niclas Lundgren kanske? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det är en delikat balansgång för vad Appelgren ska satsa på, förstärka backsidan eller forwardssidan?

Backsidan består av några få med allsvensk rutin (Jonsson, Mylläri och Larsson + att Jimmie Jansson ändå gjorde 28 matcher med 3+5 i Timrå). Samtidigt finns runt fem riktigt lovande unga backar. Det finns idag ändå åtta backar varav många lovande, bredden är ok. Risk för att Rubins lämnar dock.

– Jag vet att Jimmie Jansson och Albin Lindgren kommer bli bra allsvenska backar, kanske högre ändå. Men kanske inte redan i september-oktober, men med all säkerhet typ efter jul då vi fått matchat och tränat in dem, sa Appelgren till mig senast.

– Under den tiden vore det bra att ha ytterligare någon rutinerad back som är med och täcker upp och kan vara lite pappaback, utvecklade Andreas.

***

Framåt finns det precis bara 12 forwards sedan Korhonen lämnade. Skadekänsligt värre här…

Summa summarum måste det nog både förstärkas både framåt och bakåt om det ska bli en någorlunda rolig säsong… Bara att börja skramla med insamlingsbössorna kanske för att hjälpa det Nya, Fräscha, Unga och Hemvävda VIK. För den som vill.

***

Björklövens Alex Hutchings har ryktats till Bolzano, men vad jag förstår blir det inget av med det. Däremot kan det bli något annat lag i Österrike. Vissa i Umeå konfunderade kring varför Hutchings inte fick nytt kontrakt där.

***

Leksand har värvat Atte Engren som målvakt. J-P Lamoureux, som Centralen skrev om tidigare, kommer istället högst troligen gå till Vienna i Österrike.

Så här säger en NHL-scout om Engren:

– Jag har sett honom många gånger när han var yngre, min senaste rapport är från 2013. Engren har bra fotarbete, är atletisk och rör sig bra i sidled.

– Jag har alltid tyckt om honom, men kan inte säga säkert hur han är nu, då jag inte sett honom på ett tag.