Zetterberg om värvningar från Modo, Luleå och USA som ska lyfta J20: “Hoppas kunna höja kvaliteten”

Sist jag var på kansliet hälsade jag även kort på gamla VIK-favoriten Patrik Zetterberg som numera är assisterande sportchef, som alla vet, med fokus på juniorer.

Då berättade Patrik med stor glöd att han hade tre heta värvningar till J20 på gång. Nu är det klart:

– Det är August Nilsson, back från Modo som är en duktig tvåvägsback. Sen är det Leon Lundberg, en forward från Luleå, som är teknisk och spelskicklig.

– Till sist har vi också tagit in Edgars Treish, en forward som spelat juniorhockey i USA förra året och innan det i Linköping och Rögle. Även han teknisk och spelskicklig.

– Med dessa tre killar tillsammans med de redan duktiga spelare vi har så hoppas vi att vi höjer kvalitén på vårt J20. Vi vill få fram fler killar som kan utmana mot A-laget framöver.

Med bara 12 forwards i A-laget, hur tänker ni göra vid skador? VIK valde ju tidigare många lån exempelvis?

– Vi känner ingen oro över det just nu, utan ser fram emot att ge fler unga killar chansen. Sen får vi se hur ekonomin ser ut längre fram för eventuella värvningar samt att när SHL-lagen satt sina trupper. I början av september kommer det finnas spelare tillgängliga som kan bli intressanta för oss om vi känner det behovet då.

– Är ett grymt bra drag i gruppen just nu vilket är härligt att se, utbrister Patrik sedan spontant.

Undertecknad hamnade på Youtube och såg några gamla klipp där du dominerade med fina assist – bland annat – på 1990-talet i VIK-tröjan (kolla bland annat här efter cirka 1 minut). Hur ska du lära spelarna göra så?

– Haha! Får ta en snabbkurs med boysen (skratt). För övrigt är det ett härligt drag och positiv anda i hela föreningen just nu vilket är skoj!

xyz_smap:
1, 1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}, a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Jonas Hasler - AvatarHaslerJonasJonas Hasler

@henkenil @VIKFanCentral Det året som VIK var nära men sedan missade avancemanget, var det nog många politiker i st… https://t.co/ANyzgeLOaO

SvaraRetweetFavorit
Robert B - AvatarrobbieblindRobert B

@henkenil @VIKFanCentral Det ryktet dog väl ut för 20 år sedan?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @henkenil: Fyra av de sex främsta SHL-lagen konkurrerade med VIK i allsvenskan för inte alltför många år sedan. Idrottsstaden Västerås l…

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Med tanke på de spelare som NJ lyckades få till VIK den säsongen och innan dess så gissar jag att de… https://t.co/G6pMxVQqyM

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto