Är det en vänsterfattad center som behövs?

Det är ingen nackdel att ha en god mix av höger- och vänsterskyttar som VIK har med bland andra Brady som rightare.

I de fortsatta spekulationerna om toppcenter kan vi nog drista oss till att gissa att VIK letar efter en vänsterfattad center till den högerfattade Jeremy Williams. Det borde passa bäst. Erfarenhetsmässigt har vi haft radarpar med vardera fattningen mellan exempelvis McGrath & Fleury och Olausson & Arlbrandt.

Tänk vad trevligt om vi kunde få ett nytt sådan radarpar; Williams – Mr.X, eller Williams – Iuorio eller rent utav Williams – Frycklund?

Undantaget är ”LÖK-kedjan” där Öberg, Karlsson och Little alla var leftare.

En annan intressant fakta kom från Vancouver Canucks andrecoach: 77 % av alla PP-mål görs med minst två rightare på isen. Skönt att vi har Mitell, Williams, Romano, Brady, ”Bacon” och Nilsson då.

– Det är bra att ha en högerfattad skytt på din vinge så att du har ett direktskottsalternativ från båda vingarna, säger centern Jason Walters till Centralen.

– De flesta tränarna försöka para ihop sina förstacentrar med en ytter med annan fattning av den anledningen. Fördelarna som högerskyttar har är att det finns något färre av dem jämfört med leftare så målvakter ser inte så många skott som tagits av högerskyttar jämfört med vänsterskyttar, menar Jason.

Tänkbara kedjor där vi ser att det finns en god blandning av rightare (blått) och leftare (rött): 

1a: McArdle – NY1 – Williams

2a: Iuorio – Romano – Leisenring

3e: BergquistFrycklundF Johansson

4e: MårtenssonKinisjärviJonsson/Weiskog

Power play – på blålinjen:

Mitell + Björklund (Nilsson)

Frisk/Emmerdahl + Romano (enligt Viennas scout är Romano även bra som pointman på blå i powerplay).

Det ser verkligen ut som en bra mix av rightare och leftare i VIK. Detta är något som det pratas mycket om i NHL.

Har Niklas Johansson tänkt på allt?

1 svar

  1. Strada skriver:

    Personligen så håller jag med om att det skall finnas en blandning av right och left skyttar , speciellt i pp där righy backen är han som avlossar skotten o lefty är pointman o styr spelet , hoppas oxå att Robin Nilsson får chansen o spela iår även det ryktas om krif , låt han spela o göra misstag annars så lär man sig aldrig 🙂