Är Pontus Holmberg verkligen redo att ta plats hos överlägsna Växjö & lite Juha Uotila

Redo för SHL:s bästa lag redan nu? Och NHL på sikt? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

En stor fråga som inte det talats tillräckligt mycket om är Pontus Holmbergs vara eller icke vara i Västerås eller Växjö inför kommande säsong. 19-åringen är en jättetalang som blommade ut mot slutet av säsongen.

Samtidigt var Holmberg något ojämn och lika dominant han var mot Mariestad i playoff 1, lika ojämn var han bitvis mot Kristianstad i playoff 2. Frågan är alltså om Holmberg verkligen redan nu är redo att slå sig in i Sveriges överlägset bästa lag och ta ett så stort steg från tredjeligan till SHL?

Samtidigt är Holmberg en exceptionell talang som kan ta exceptionella steg.

Många VIK-fans drömmer nog om att VIK ska få låna tillbaka Holmberg från Växjö. Men samtidigt har Lakers inte vara rädda att släppa fram inga spelare. Talade med en Växjöexpert:

– Växjö har inte varit blyga att släppa fram unga spelare den här säsongen. Inte bara Elias, utan Röndbjerg var ju ordinarie tills Miele och Rasmussen kom in och Linus Högberg har varit ordinarie.

– Är Holmberg tillräckligt bra så kommer han få spela, inget snack om saken. Sedan får vi se hur bra han är – och vad Växjö värvar. Jag tror ändå han är tänkt som en av 13 forwards, men det är bara vad jag tror.

***

Med andra ord lär det dröja innan vi får besked om Holmberg då han först lär få en chans att ta plats hos svenska mästarna först.

***

FOTO RUNE ÅHLEN

Vissa VIK-fans på sociala medier gillade verkligen tuffe backen Juha Uotila i VIK. Nu är finländaren ledig efter en säsong i Österrike där ligan kallas EBEL:

– Uotila var inte mer än okey i Österrike. En defensiv back med mycket begränsade skills, säger en professionell scout till bloggen. Jag skulle bli förvånad om något annat EBEL-lag skulle gå hårt efter honom nu…

Zäta verkar mer dock sugen på spelande backar men finländaren kan vara tillgänglig…

3 svar

 1. MA skriver:

  Hoppas Holmberg stannar, kanske en blivande William Karlsson

  Rykten säger att Almtuna jagar den här killen Mattias Karlsson fd. Karlskrona.

 2. Lassemaja skriver:

  Det ryktas om att Jens Jakobs är på G , har träffat Z. Lämnar AIK

 3. gns skriver:

  Juha Outila vore en grym värvning men för dyr förstås..