Asplöven och Karlskrona ser bra ut vilket borgar för tidernas klart bästa allsvenska

En sak kan vi slå fast redan. Denna allsvenska kommer bli oerhört tuff och bra. Återigen kan vi med fog säga att denna allsvenska blir det bästa genom tiderna.

Det finns liksom inget givet bottenlag sedan Asplöven värvat Conny Strömberg, Per Hållberg, Slava Trukhno och rutinerade målvakten och ex-leksingen Joni Puurula. Spelare som kommer lyfta sin omgivning.

Sedan har vi nykomlingarna Karlskrona HK som vann med 5-0 (!) mot Malmö och har en rad goda resultat. Försäsongen säger inte så mycket, men det säger något. De har bra kontinuitet och en potentiell supermålvakt, om än lite åldrad, i Timo Leinonen. Kan Leinonen hitta formen från sina år i Oskarshamn kan KHK göra som Troja och Borås gjorde sina första allsvenska säsonger för några år sedan. Nämligen att gå till playoff.

Publiken finns där för KHK och allt känns fräscht och roligt som kanske underskattade nykomlingar. Sedan har man värvat de mycket tuffa och fysiskt starka bröderna Stephenson. Dessa två kommer göra laget än mer svårspelat. Känns som att det är mycket skönt att Viktor Mårtensson finns kvar i VIK. Chansen att det blir en duell mellan Big Vic och någon av de enligt rapporter ganska galna bröderna är överhängande.

Sedan har vi Almtuna som kanske inte ser stå farliga ut på pappret. Men de avslutade förra säsongen oerhört bra med i princip samma lag. Nu har man kanske hittat en ny supermålvakt i Joel Lassinantti. Sedan är alltid det som det är i trånga Gränby, där hockeyn av någon anledning blir speciell…

Kanske är det så att det är Mora och Tingsryd (kanske även Oskarshamn) som känns fladdrigast just nu. De har värvat friskt utifrån Europa och har relativt oprövade tränare. I den enorma konkurrens som kommer råda måste man få ihop lag som jobbar stenhårt varje kväll som en enhet. Att få ihop laget med många nya utländska spelare kan vara svårare.

***

Det kommer bli ett 52 matcher långt knallhårt race. Ett race som känns ganska öppet, även om Leksand, Örebro och Djurgården ser klart bäst ut på pappret. Garanterat kommer något tippat topplag floppa. Och garanterat kommer något tippat bottenlag flippa. Som alltid.

Garanterat kommer det också krävas att många spelare i VIK slår personliga rekord (för att använda Pär Mårts vokabulär) om det ska bli framgång. Därför känns det bra att man har en tränare som har som en egenskap att kunna lyfta, och inte trycka ner, individer.

Ett bevis på detta är den enligt rapporter på den enormt fina sammanhållningen i VIK. En sammanhållning som förhoppningsvis ger många personliga rekord av den på pappret relativt bleka VIK-truppen.

***

Men visst. Det är bara försäsong. Den säger inte mycket, men den säger något…

5 svar

 1. Ludde skriver:

  DFG: jo så kan mycket väl fallet vara. vik har ju tydligen haft svårt att locka till sig bra spelare.. vet ej vad det beror på men :/ jag tror det blir bra ändå!

 2. dfg skriver:

  Ludde: Kan ju vara så att VIK inte matchar kraven…

 3. Ludde skriver:

  Tror ej asplöven hänger med men karlskrona kommer nog säkert kriga om play-off! Dock e jag sjukt orolig över att nicke johansson inte värvat nåt än… väntar han troligen på lockout eller finns det ingen som matchar kraven?

 4. Mikael Norén skriver:

  Kan ju vara så att Viktor även blir snabbare i de momenten också Maazive… Han är ju fortfarande ganska tung. Men det återstår att se. Ja, det kan blir otäckt för många lag denna allsvenska.

  Dock borde väl inte Asplöven orka hela vägen trots bra nyförvärv?

 5. Maazive skriver:

  Man kan ju undra hur ”Big Vic” står sig nu för tiden gällande slagsmål. Det är många kilon som är bortbantade..
  Starkaste allsvenskan hittills..Tänk om VIK inte får det att stämma. Det kommer inte finnas mycket marginaler uppåt eller neråt. En negativ kvalplats kommer förmodligen inte vara långt borta för dem utanför top7, tänk om VIK hamnar där? Hemska tanke.