Lite mer sillyspekulationer hinner vi med innan det drar igång…

Om vi utgår ifrån att VIK plockar in en back och center till oavsett lockout, så är det svårt att sia i vilka lirare som kan vara aktuella. Att spekulera tillhör silly season, men nu är det inte mycket kvar på den galna säsongen.

Niklas Johansson har sagt att gällande centersidan är det flera riktigt bra spelare som är aktuella, men som för stunden kräver för mycket pengar. Alltså måste dessa spelare vara klubblösa. Tidigare har det signalerats kring att man tittar på spelare med befintliga kontrakt med klausuler, eventuellt en sådan som Julien Desrosiers i Rouen eller någon annan från en sämre liga.

Men antalet lediga klasscentrar med EU-pass är inte så många i dagsläget. I Italien finns enligt eliteprospects Sean Bentivoglio fortfarande ledig, trots att han på Twitter skrivit att han börjat träna med sitt gamla lag.

I Finland finns inte heller mycket. Kanske kan veteranen Matias Loppi vara aktuell. Loppi har några grymma säsonger tidigare i SM-Liiga, men i dagsläget känns kanske inte 32-åringen som en given klassvärvning. Men man vet aldrig.

Rastislav Pavlikovsky är fortfarande ledig efter en sväng i AIK. 35-åringen är säkerligen mycket dyr, men skulle säkerligen bidra mycket. En annan ledig elitseriecenter är Morten Ask, 32. Ask är säkert också dyr, men skulle ge VIK en välbehövlig fysisk dimension.

I AHL finns inte många dubbelapassare överhuvudtaget enligt eliteprospects. Men en sådan som Matt Fornataro som mycket intressant ut på pappret. Ungefär som Evan McGrath på pappret i AHL. En som gör 0,5 poäng/match i AHL brukar kunna hålla hög  klass (undantaget Carl Corazzini, men fick han verkligen chansen?).

***

Vem kan den här nya offensive backen vara då? Kanske en kille med liknande stats som Mario Scalzo? Kanske vet just du någon ledig intressant offensiv back? Kommentera gärna nedan i så fall!

***

Men en lång lockout vänder ju upp och ner på alla spekulationer…

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

6 Kommentarer

 1. Pingback: Västerås satsar hårt kort- och långsiktigt med Patrik Berglund och Matt Fornataro » VIK FAN CENTRAL

 2. Mikael Norén

  Tack Thomas, kan inte du lägga in den här kommentaren i den senaste artikeln så att fler kan se den?

 3. Mikael Norén

  dfg: Mycket intressant med Erik Andersson! Han spelade ju för Fagervall då Löven gick till kvalserien 2007, kanske kan Fagervall locka sin gamle adept. VIK kanske kan lägga 50 tkr i månaden och resten som öronmärkta sponsorpengar? Känns som en som Andersson skulle kunna vara skillnaden om det bli kvalserien eller ej! Var finns länken att han inte är önskvärd?

  Bengan: Tror det helt enkelt är så att man till varje pris inte vill riskera att gå back ekonomiskt. Detta eftersom man gick back två säsonger i rad, vände dock ifjol. Men precis som du skriver är det lite av ett moment22…

 4. Bengan

  Troligen blir det ingenting. Känns som om VIK väntar ut sig själva för tredje året i rad.

  Det finns ju inga pengar att värva för och man får inte in några mer pengar för att man inte värvar. Moment 22 någon?

 5. dfg

  LHC har en back under kontrakt som under slutet av förra säsongen fick beskedet att han inte längre var önskvärd. Erik Andersson, han vore en drömförstärkning för pp-spelet. Som jag har förstått det har han ännu inte klart med ny klubb, för honom är det ju ingen brådska eftersom han tröskar 100 papp/mån från LHC. Men en deal vore såklart att VIK och LHC delar på lönekostnaden 50/50.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @vasterasik: Idag köper vi god mat från Maistro pizzeria! 💛🖤 https://t.co/JwPr7FlkgG

SvaraRetweetFavorit
kent johansson - Avatarkentjohansson5kent johansson

@VIKFanCentral @GurkOlle Fick inte Mora en enda utvisning eller vadå?

SvaraRetweetFavorit
Stefan Holmgren - AvatarStiffen80Stefan Holmgren

@VIKFanCentral @firingclose Vanligtvis brukar första 10-12 min av pausen vara till för spelarna. Tejpa om någon klu… https://t.co/x4mcpiPBZx

SvaraRetweetFavorit
Örnie 🦅 - AvatarOrnie1939Örnie 🦅

@VIKFanCentral Med tanke på Wessners negativa utveckling, hur toppstyrda är domarna egentligen? Jag tycker att han… https://t.co/x67tEW1wke

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto