Avstämning med en trots allt mycket positiv Alexander Younan: ”Sinnessjuk försäsong men det är toppen med mig och känner att det kan ta ordentlig fart i min utveckling”

Younan hade koll på gästerna från Örebro och backen är en positiv frisk fläkt trots dessa tider. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen fick byta några ord med Alexander Younan i dessa tuffa tider, då VIK alltså har verksamheten nedstängd efter att åtta personer har konstaterad Covid19. Men Alexanders humör är det inget fel på.

– Det är toppen här, men försäsongen är lite annorlunda, säger Alexander till bloggen på frågan om hur läget är.

– Försäsongen har ju varit sinnessjukt lång känns det som. Men det känns som man är bra förberedd inför denna säsongen.

Hur skulle du beskriva de tre träningsmatcherna tidigare mot Örebro (2-0, Färjestad 1-3 och Karlskoga 1-2)?

– Jo, men det var tre bra och roliga matcher. Det kändes riktigt bra för egen del. Jag känner att det är något bra på gång från mig i år.

Alexander Younan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kan du beskriva den positiva känslan lite mer?

– Jag är nog mentalt och fysiskt bättre förberedd inför denna säsong. Jag vill ta kliv och det har jag gjort även tidigare, men i år har jag en bättre känsla och tror det kan sätta fart på riktigt nu.

Vad är det som gör att du känner så?

– Jag kommer ha mer attityd i det jag gör och bli mycket mer ego. Jag vill bära mycket puck och följa med mer upp i banan, säger Alexander, som avslutar artigt med att säga att han tycker det är ”jättekul att följa bloggen”.

***

Omväxlande med lite positivism från Alexander i dessa annars så avslagna tider. Man kan nog ganska lätt förstå att Alexander är en viktig glädjespridare i detta lag.

Gällande Alexanders intressanta ord om sin egen utveckling är det lätt att glömma att backen trots allt bara är 23 år, och nu så smått närmar sig sina förmodat bästa år som hockeyspelare.