Marcus Bergman om försäsongen, NHL-scout om Evan Bouchard som är ny i Södertälje & spelschemat verkar medge NHL/AHL-stjärnorna här uppemot hela 20 matcher

Marcus Bergman gjorde 2-0-målet mot Örebro (under förra försäsongen) med stor beslutsamhet, detta efter att #25 även åkte ifrån alla och gjorde 1-0. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

– Haha ja, det är verkligen en konstig försäsong, milt sagt, säger VIK-forwarden Marcus Bergman till bloggen. Men vi visste ju sen innan att man får finna sig i situationen som hela världen är i. Bara att göra det bästa av läget, vad som än händer.

– Såklart är det inte är optimalt med två långa månader försäsong och nu ett avbrott mitt i, men som sagt, bara göra det bästa av det.

Hur skulle du beskriva de tre träningsmatcherna tidigare (Örebro 2-0, Färjestad 1-3 och Karlskoga 1-2)?

– Örebro var den bästa matchen av oss, bra attityd rakt igenom och vinst. Mot Färjestad var det lite upp och ner från oss.

– I Karlskoga spelade vi bra i 3:e, men det räcker inte mot ett bra lag. Väldigt kul att få spela matcher igen är känslan. Det har känts bra för egen del, haft en del lägen, gjort några mål, känt mig pigg och aggressiv.

***

Södertälje har verkligen passat på att tillfälligt förstärka laget. Fjärde in från Nordamerika är store NHL-talangen Evan Bouchard, 20, som är en mycket lovande offensiv back från Edmontons organisation, där han redan öst in poäng i AHL.

– Bouchard borde verkligen bli ett PP-vapen för Södertälje, säger en NHL-scout till bloggen. Utmärkt med pucken, riktigt bra blick för spelet och ett bra skott. Skridskoåkningen och det fysiska spelet har hållit honom utanför NHL än så länge.

Södertäljefansen menar att Bouchard blir bästa backen i serien?

– Ja, han borde kunna samla många poäng i Allsvenskan, säger scouten, och avslutar med att fråga vad som hände med att svenska lag inte skulle låna in några spelare från Nordamerika…

***

Preliminärt datum för NHL-camperna är just nu 17 november. Det skulle betyda ungefär 17-18-19 matcher för NHL/AHL-proffsen här innan camperna drar igång enligt det nya spelschemat.

Så det blir ju en icke obetydlig del av säsongen, en dryg tredjedel, lagen kommer kunna ha NHL/AHL-lirare. De utan så skickliga spelare lär hamna på efterkälken, åtminstone initialt.