Avstämning med Marcus Bergman: ”Handleden är prio och det finns mer att hämta mer större förtroende”

Marcus Bergman har skjutit in sig och är kanske på väg mot 15-20 mål? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Marcus Bergman är en spelare med många intressanta verktyg. 24-åringen var den forward som delade ut mest tacklingar räknat per minut på isen, enligt dagens-hockey.se. Bergman har också en inte oäven mix av storlek och offensiv. Men skador störde fjolårssäsongen betänkligt och den nu kontraktslöse forwarden spelade bara två matcher i kvalet.

– Jag hade under ungefär sista halvan av säsongen problem med min handled, säger Marcus till bloggen. Det blev värre desto längre det led och i slutet av säsongen var det inte spelbart. Så just nu är jag i processen av att få den fixad. Jag har varit på magnetröntgen och väntar på tid hos handkirurg.

– Jag tränar fys med Rikard Robbins på Factor och jobbar, som du har sett, nere i hamnen. Jag har löpande kontakt med ”Zäta” men handleden är just nu prio ett.

Hur beskriver du din säsong annars?

– Det har varit svårt att utvärdera säsongen, många ”smällar” emot oss hela tiden. Känns också konstigt att säga att man gjort en bra säsong när resultatet blev som det blev, men tycker jag gjorde allt jag kunde med istiden jag hade. Det finns mer att hämta med större förtroende.

Hade du förresten inte en spricka i foten också tidigt?

– Precis, tror det var min andra vecka i Västerås som jag blockade ett skott på träningen som gav två frakturer i ”högerdojjan”. Det var under tryout-perioden så det var bara att försöka kriga på, säger Marcus som frisk skulle vara en viktig spelare i Ettan.

1 svar

  1. PatrikH skriver:

    En frisk Marcus Bergman skulle vara en oerhörd tillgång för VIK, hoppas det ordnar sig!