”Bara” 21 matcher kvar i topp-3-racet med Karlskoga, Karlskrona, Malmö och Djurgården

Detta gummi behöver sannolikt styras till motståndarnät så att VIK vinner absolut minst 13 av de 21 matcher som återstår för en topp-3. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Juletid ger tid till lite eftertanke. Denna gång en statistisk sådan.

VIK ligger just nu trea med 57 poäng på 31 matcher vilket ger ett poängsnitt på 1,84. Malmö ligger fyra med 52 poäng på 29 matcher vilket ger ett poängsnitt på 1,79.

Om det är 1,84 som behövs som poängsnitt även efter 52 matcher ger det 96 poäng, som alltså rent statistiskt kommer krävas om lagen håller i sina poängsnitt.

Då behöver alltså VIK (96-57) cirka 39 poäng på de här avslutade 21 matcherna för att ha en god chans till topp-3. Det kräver då att man vinner 13 av dessa 21 matcher.

Men om både Malmö och Djurgården varvar upp sina poängsnitt i jakten lär det behövas mer. Skulle tippa att om VIK vinner 15-16 av dessa är man säker.

Enkelt alltså. Bara för Fagervall & Co. att max förlora fem-sex matcher till för en direktbiljett till kvalserien.

***

Gällande Fornataro är det säkert lurigt att få ihop till, enligt uppgifter, de 200 000 kr/månad som krävs. Om det är drygt fyra månader som behövs är det uppemot en miljon som behövs skramlas fram.

Inte lätt, men samtidigt är väl det vad ABB omsätter på en kvart. Vore surt om exempelvis KHK (som ska leta en forward) kom in med sina nya ABB-pengar och snodde Matt framför ögonen på VIK…

5 svar

 1. Jan skriver:

  Av intervjun i VLT att döma så är VIK enda svenska lag som visat konkret intresse för Fornataro.

  Inte förvånad. Vem vill betala 200000 för honom?

 2. Lennart skriver:

  Tomas Divisek förhandlar med KHK

 3. Jan skriver:

  Inte en chans att Bengtzen betalar dessa fantasibelopp.
  Det är bara VIK-Nicke med sin övetro på transatlanter som vill hosta upp såna belopp

 4. Jocke S skriver:

  Tjena Mikael…ett tag sedan man skrev här nu 😉

  En Fornataro i sina bästa stunder är guld värd. Just nu har han stukat självförtroende och kan faktiskt vara nere i en ordentlig dipp. Följde honom lite när han spelade i Northfolk Admirals i AHL och då var han grym likaså förra säsongen i VIK. Frågan är bara om han kan hitta tillbaka till den formen. 200 000kr/månad är en chansning då man inte vet var han står idag i sin kurva. Säkert revanschsugen men jag är tveksam till om någon svensk klubb i hockeyallsvenskan är beredd att lägga dessa pengar och chansa. Tror knappast sportchef Bengtzén i KHK vill punga ut trots att han har dessa pengar i och med att man bröt med Somma och Cepis + 2,5 miljoner på banken.

 5. Vimmerbyarn skriver:

  Chansen att nå kvalserien är nog mycket god, men når man dit, är frågan vad man har att hämta där. …Trots decimerat manskap senast, tycker jag 0-5 på hemmaplan är lite VÄL magstarkt. VIK har tagit ett stort steg närmare SHL, men problemet att varva beundransvärda insatser med rent ut sagt pinsamma är fortfarande lite för ofta förekommande för ett lag med ambitioner att nå SHL redan i vår. …Jag var personligen på plats i Uppsala i höstas och bevittnade hemska 6-0…Insatsen mot Djurgården senast var ju inte fullt lika illa, men det jag vill belysa är att det väsentligaste problemet fortfarande är SÄTTET de förlorar på vid alltför många tillfällen. Tror fortfarande att VIK kan nå SHL redan kommande vår, men då måste de använda dessa 21 matcher till att ta det där sista, avgörande steget. ….