Befintligt spelarmaterial behöver fortsätta växa genom att ta rygg på Helmer och Freddan

Visst var det bara en match där Jonte Berg, Mathias Bromé och Linus Svedlund klev fram och producerade fina poäng i Norrköping. Men visst borde de kunna fortsätta chippa in lite och då och då framöver med ökat “aggressivt lugn” och självförtroende i offensiven?

Överlag är det ju så att vinnande mästarlag alltid behöver att “the sum is greater than the parts“, som man säger på engelska, betyder alltså att “summan är större än de enskilda delarna”. Handlar om att bygga ett lag där kemi och roller lyfter spelare.

***

Fredrik Johansson och Per Helmersson är lysande exempel på spelare som nu blommar i rätt omgivning och efter att de fått varit skadefria. “Freddans” historik känner vi till men faktum är ju att Helmer på senare år också haft hjärtproblem och en axelskada.

Nu har Helmer fått träna och visar upp ett lysande backspel i par med Johan Jonsson. På pappret är det två defensiva backar, men de har hittat varandra.

Eftersom VIK inte verkar ha hur mycket pengar som helst att värva för kommer det krävas att fler växer nu i slutet som Kaptenen gjort.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Känns bra att VIK gjorde rätt för sig mot Borlänge i samband med värvningen av Östman jr. Det är kla… https://t.co/rDJzGY6QOf

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Jonisxx Ja. Det är alltid en relevant fråga då man tittar på svårbedömda ECHL.

SvaraRetweetFavorit
Jonny Ishak - AvatarJonisxxJonny Ishak

@VIKFanCentral Att han möter hockeyettan försvar

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto