Bergman om Skövde, ”doldisarna” & kedjekamraterna

Marcus Bergman behöver komma till flera skott. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Marcus Bergman ser fram emot Skövde borta under onsdagen och Norrlandsturnén i helgen.

– Kul med match som vanligt och tycker vi fick till spelet mycket bättre i andra/tredje perioden mot Skövde senast så vi får försöka fortsätta där, säger Marcus till bloggen.

Hur ser du på lagets utvecklingsprocess?

– Varje spelare har enligt mig hittat sin ”roll” i laget och försöker följa det vi kommer överens om.

– Titta bara på Weiskog, en av de som gör sitt jobb varje match och lyfter laget hela tiden. Det jag menar är att han gör det så tydligt hela tiden vilket ger energi till oss andra.

– Jesper Cederberg är likadan, blockar alltid skott, jobbar i det ”tysta” men varit en av våra bästa spelare här i början på AllEttan tycker jag.

Hur beskriver dina kedjekamrater Johan Skiöld och Manne Mattisson? Manne är ju ny.

– Skiöld och jag känner varandra väl nu tycker jag och vi hittar varandra bra i både 5-5, box och powerplay. Manne har verkligen lagt i en växel till. Nycklarna i våran line har varit att vända spelet fort och försöka utmana mot mål hela tiden, vilket såhär långt har funkat ganska bra.

– Skiöld är väldigt allround, väldigt bra tekare och hittar ofta fram med smarta pass till mig. Lite så det varit, han gör det svåra och jag kan bara ”lägga” in pucken (haha), säger den mycket ödmjuke målspottaren.

– Manne har växt under tiden han spelat med oss tycker jag, mer fart i sitt spel, vågar hålla i pucken mer och har ett ”avigt” skott, säger Marcus avslutningsvis.

***

Kenny Källström är tillbaka. Trots Anton Brandhammars fina spel blir han sjundeback enligt VLT.se.

Källströms skada förde ju det med sig att Brandhammar fick växa och därmed stärktes laget på sikt. Ibland kan det onda föra något gott med sig…