Bloggens egen spelarbörs efter nio omgångar, mycket är uppåt då VIK skuggar Brynäs och Björklöven i den absoluta toppen & ny ung backtjeck ansluter till J20 i en mer långsiktig satsning

VIK och Krupic skiljs. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Nio omgångar in och saker börja så sakta sätta sig. Nedan är bloggens högsta egna och subjektiva spelarbörs med noterbara prestationer:

Flood fortsatt i backtopp, men Krupic, Jansson, Lindelöf, Pettersson och även Östman har krupit närmare. Således är nästan alla backar på uppgång och på klara plus.

***

Petterson har alltså lite i det tysta 0+6 poäng på sina första sex matcher, där fick VIK verkligen en SHL-back hastigt och lustigt i knäet, tack varje NJ:s ständiga förbättringsarbete. Den här sportchefen sitter aldrig stilla nöjd.

Krupic, EP:s backkollega, tog bänkningen i Södertälje i slutet på september på bästa sätt och #19 är en fröjd att skåda gällande hur han löser saker i egen zon med kyla och precisa uppspel.

***

Hadobás har haft det jobbigt, fick bara 15 sekunder mot DIF enligt den officiella statistiken, återstår att se vad som händer med ungraren.

***

Det har ju ryktats om Olle Strandell från HV71, men vad jag förstår är Leksandssonen skadad just nu och det finns för stunden inget jättehett backspår då Oliver Bohm mycket glädjande snart är tillbaka.

Med Bohm tillbaka inom kort blir det verkligen tuff konkurrens sedan främst Lindelöf, men även positiva tendenser för Östman, lyft sig på sistone.

***

Den stora frågan just nu är var det tar vägen härifrån för Kalle Loponen som haft svårt att imponera. Gör Loponen ”en Lindelöf” med ett rejält lyft eller blir det ”en Parkkonen” och en tidig exit?

Med tanke på att övriga backar gjort det så bra är det ingen panik för det nyförvärv som hittills imponerat minst, bland annars många finvärvningar från NJ.

***

Framåt har Nick Hutchison, och även Kyle Topping, närmat sig Komarek gällande NP+, snart lär det lossna poängmässigt för #91 om Long Island-sonen fortsätter glänsa så här.

Carl Jacobsson har hittills varit felfri sina första tre matcher, plus fyra vackra poäng.

Vad jag hört är skridskomaskinen Jared Dmytriw alltså väldigt billig i drift, och därmed kan vi åter konstatera att VIK får oerhört mycket hockeyspelare per krona här. Detta särskilt nu när också poängen börjat komma för #15, inklusive två fräsande handledare i nät.

Det som imponerar med Dmytriw är att det inte bara verkar vara benen som är snabba, huvudet förefaller också ganska snabbt och passningarna är hårda – och just många hårda, snabba och precisa passningar är nyckeln till det mesta i denna sport.

Ungefär som Trevor Mingoia sa efter att ha sett VIK: ”they play fast”. Vilket är nyckeln till de tidiga framgångarna.

***

Under måndagens träning blir det spännande att se hur VIK formulerar kedjorna med Mingoia, som troligen gör debut kommande vecka.

***

Gällande backar ska tjecken Tomas Zizka vara klar för VIK J20, men EliteProspects.com basunerade under lördagen ut tjecken som klar för A-laget i en sällsynt ”bugg” för den stolta svenska exportsuccésiten:

En insatt säger så här om Zizka som spelat juniorhockey i starka kanadensiska ligan WHL, även meriter från tjeckiska J17-landslaget och spel Lidingö:

– Bra åkare, bra hockey-IQ. Zizka har lite kvar i det fysiska spelet att komma upp i och lita på sitt spel.

– Har mycket fina attribut, men behöver få ihop de mer och vara mer konsekvent i sitt spel, kan nog bli aktuell för VIK:s A-lag inom 1-2 år.

12 svar

 1. sudden skriver:

  Är det någon som ska ner till Nybro?
  Har ev plats i bilen.

 2. kenta skriver:

  Ser att många rädda Leksingar vill ta hem Hannes Hellberg nu när dom är på väg ner i källaren!!!! Hur ser NJs upplägg med Knätoffsarna? Inte bra om vi måste släppa denna guldklimp!!!

  • Pelle skriver:

   Helårslån vad jag vet. Leksingarna får skylla sig själva. Dom satte oss i skiten när dom värvade Östman i sent skede.

  • C skriver:

   Tror inte vi behöver vara så oroliga ”tyvärr”. Hellberg har mycket kvar att lära och är inte mogen för SHL än så han är i den bästa miljön för sin egen framtid. Hade han varit mer en grovjobbare hade det varit lättare för honom att ta plats i SHL.

   • Peter T skriver:

    Tyvärr??

    • C skriver:

     Dåligt ordval. Det jag menade är att han ”tyvärr” inte har varit SÅ bra så att de vill ha tillbaka honom annat än för att få ihop till fulla kedjor möjligtvis. I min värld ska Hellberg spela i en offensiv ledande lina oavsett vilket lag han representerar. Så bra är han inte än så att han går in i en sån kedja i SHL, särskilt inte defensivt. Han har varit inne på ett mål bakåt i snitt varje match i 5-5 vilket är en bit från godkänt. Tex senast mot Taif så bjuder han dem på ett mål efter att ha slarvat med att få ut pucken ur egen zon.

     Men fortsätter han att utvecklas såhär så kan vi ha en allsvensk stjärna efter jul men då måste han få fortsatt förtroende framåt och det kommer inte leksand kunna ge honom.

 3. Danne skriver:

  Hodobás och Andersson spelar väl med J20 nu? Hoppas det går J20 och lyfta, samt att båda utvecklas av det!