Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Boråskännare om nye Victor Backman: ”Visade härlig fart och intensitet i början”

 


Många är nyfikna på VIK:s senaste tillskott Victor Backman. 20-åringen som lovordats från flera håll spelade mestadels i Borås förra säsongen och vann lagets poängliga trots endast 44 spelade matcher.

Centralen kontaktade Boråskännaren Calle Andersson, som ibland skriver på SvenskaFans, om Backman.

– Victor började bra när han kom till Borås och vann ju som bekant den interna poängligan under grundserien med sina 26 poäng, säger Calle.

– Han visade härlig fart och intensitet i spelet, han är kanske något sämre i den egna zonen men ändå helt ok.

– Det ryktas att han inte alls kom överens med tränaren vilket kanske påverkat hans senare del av säsongen då han inte var alls lika produktiv som i början. Gjorde dock nio assist i kvalet till allsvenskan, men inga mål, så man kände inte riktigt igen honom som han var i början.

– Jag hade gärna haft kvar honom här i Borås men som sagt tror han kan få de bra hos er.

Vilken position ska han spela och klarar han av fysiskt spel?

– Han ska nog spela ytter. Han började rätt fysiskt men det avtog väl en del ju längre tiden led och han hamnade längre ner i formationerna, säger Calle.

Hur ser det ut för Borås till nästa säsong?

– Givetvis hoppas jag denna säsong blir bättre om vi nu får spela allsvenskt. Allt hänger ju på nämden, säger Calle avslutningsvis.

***

Verkar alltså som Backman tröttnade något under sin första seniorsäsong, men trots det vann den interna poängligan. Det är ju inte ovanligt att unga spelare inte hunnit utveckla fysiken fullt ut.

Förhoppningsvis kan Frölundaprodukten nu med en seniorsäsong i kroppen hålla hög nivå hela säsongen.

***

I dagsläget efter Backmans entré har VIK 12 forwards under kontrakt, inklusive Dave Lundbohm och långtidsskadade Fredrik Johansson.

Det ska minst in en förstecenter plus att någon ur juniortalangruppen kanske kommer ta en plats (varför inte storväxte ”Patrik-Berglund-varianten” Mikael Frycklund?) .

Det ser därmed trångt ut för Lundbohm i dagsläget då man i stort verkar ha de tre förstakedjorna klara.

Hade Lundbohm varit en hårdjobbande, skridskostark och fysisk spelare kunde det i nödfall funkat att ge honom en roll längre ned, men amerikanen måste spela med högklassiga playmakers om det ska vara någon idé…

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/05/viktor.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja b… https://t.co/2ar5HRNnV6

SvaraRetweetFavorit
Daniel Fallman - AvatardfallmanDaniel Fallman

@philipsunell @VIKFanCentral 😀 lycka till. Tror säkert han blir sevärd. Vi håller tummarna för Pooley

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Tolkade din tweet som att han skulle vara motsatsen till snabb på skridskorna och så är ab… https://t.co/mVnewmVM96

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Sjävklart inte men skridskoåkning är absolut en av hans styrkor, tycker jag man ser efter… https://t.co/dVtG2WfqPJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto