Brady på väg tillbaka och Williams går på artistkontrakt

Enligt dagens VLT kommer Jeremy Williams inte förrän den 1 september. Detta för att det ska gälla som ett artistkontrakt på sex månader.

Nu står det helt klart också att Brady Leisenring återkommer till VIK enligt VLT. Det återstår att se vilken Brady vi får se. Amerikanen hade en berg-och-dalbanesäsong efter att ha gjort 33 mål i DEL2 året innan och stannade på 13 mål.

Brady har förmågan att ge laget energi med sitt raka och enkla spel och Fagervall sade sig sakna Bradys irrationella spel i kvalserien där amerikanen missade åtta matcher. Brady var också starkt bidragande till VIK:s starka push till topp-3 och bidrog där när VIK vann nio av de sista tio.

Det dröjde sex-sju matcher innan Brady kom igång i den inledningsvis framgångsrika kedjan med Mikael Zettergren och Matt Fornataro. Men efter 15 matcher ledde faktiskt Brady hela Allsvenskans poängliga med 16 poäng.

Sedan blev det dock bara tio poäng på nästkommande 28 matcher efter formsvackor och skador. Nu ska dock den snart 31-årige Brady vara helt återställd. Känns bra med lite kontinuitet på importsidan. Det var väl längesedan en import stannade mer än ett år?

2 svar

  1. Mikael Norén skriver:

    Ja, Emil, det är korrekt. Hur lyckades jag missa det? För nära i tiden plus att VIK försökte ju aktivt undvika år 2 för Lundbohm…

  2. Emil skriver:

    Lundbhom borde väl räknas in där?