Brock Montpetit värvas från enligt uppgift en av de starkare collegeligorna

Niklas Johansson kör verkligen vidare på sitt spår med satsningar på nordamerikaner från amerikanskt college. Efter att ha värvat Jason Walters, Broc Little och Giancarlo Iuorio blev det på onsdagskvällen klart med Brock Montepetit.

Ska vara en snabb och teknisk spelare enligt NJ på VIK.se. Satsningen på en renodlad finessforwardssida fortsätter.

***

Dessa är de sex ”divisionerna” inom NCAA och här finns det klasskillnader. Rankingen är tidigare gjord åt oss av just Jason Walters:

1. ”The new Big Ten”

2. NCHC – Här lirade Montpetit och gjorde 33 poäng på 37 matcher sista året. Här gjorde ex. Miele 71 poäng på 39 matcher.

3. WCHA

4. ECAC – Här lirade Walters (40 p/38 m) och Little (43 p/36 m).

5. Hockey East

6. Atlantic Hockey – Här lirade Iuorio (34 p/27 m)

***

Montpetit kommer alltså från den starkaste NCAA-ligan hittills VIK värvat, om nu Jasons ranking stämmer någorlunda. Det lovar gott.

***

Vi får anta att det är väldigt billigt med Montpetit och att det kanske dukar upp för drömvärvningen av Brendan Mikkelson. Brendan skulle lyfta hela laget med sin pondus, tuffhet och hårda passningar.

3 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Moffegreven, Walters fick lämna Sönderjyske konstigt nog, men siktar möjligen på Sverige eller Tyskland.

 2. Alex skriver:

  Mikkelson hade varit en dröm.. Vi måste bara ha honom i vik tröjan.. Om klubben behöver Pengar till att hämta honom kan vi supportrar hjälpa till. Tycker jag iallafall!!

 3. Moffegreven skriver:

  Spännande mycket spännande.
  Men du, Micke! Du som har koll på Walters, hur ser det ut för honom nästa säsong? Det är en spelare jag verkligen saknar i den gulsvarta tröjan.