Centralens önskelista: Fyra på pappret lite drömska men logiska åtgärder som skulle ta VIK närmare SHL

McArdle tittade nog frustrerat på igen då Johner fick ett kontrakt före. Men McArdle är precis den typ som lagbygget saknar och vi har inte gett upp än. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Idag på VLT.se säger Niklas Johansson att ”det är svårt att säga var Brock Montpetit ska spela eftersom vi siktar på tre riktigt bra producerande kedjor”.

Om vi då tittar på kedjorna som de kan tänkas se ut:

Williams – McGrath – Johner

Montpetit – Fornataro – Fredrik Johansson

Bromé – Frycklund – Eddie Davidsson

Mr x1 – Mastomäki – Mr X2

Vi kan konstatera att det redan idag finns minst nio tänkbara topp-9-forwards. Men det finns frågetecken, och de största är kring Davidssons, Mastomäkis, Montpetits, Frycklunds och Bromés förmåga att producera på regelbunden basis i ett SHL-satsande lag. Detta såklart beroende på att de är unga och ganska oprövade på denna nivå.

En stor fråga blir också om Fredrik Johansson kan komma tillbaka efter sin magra 12-poängssäsong och blir en 30-poängsspelare igen. Troligen kan han det då hans kropp ska kännas bättre, men oavsett vilket skulle ”Freddan” vara nyttig i en fjärdekedja.

Så för att gardera upp är det mycket tänkbart att Niklas Johansson vill ha in två starka forwards till. Vågar vi hoppas på McArdle för styrkan och kontinuiteten och någon annan powerforward.

Som det är nu är det nästan bara renodlade finessforwards. För att då kunna matcha andra stora starka fysiska lag måste man då få till ett mycket, mycket högt pucktempo med kvicka spelare och precisa passningar för att komma loss från mer fysiska backar.

Det är svårt att få in Conny Strömberg i denna mix, men samtidigt vore det en ”backup” om någon floppar av de andra lirarna.

Conny vore nästan en garanti för ett bra powerplay och en garant för minst 35-45 poäng. Detta ska inte underskattas då man har en hel del även andra osäkerheter med skador/form på toppspelarna som är kvar från kvalet.

***

Så vad är det optimala? Om vi tillåter oss att halvdrömma:

1. Söderkvist ner som back! Snälla, karl´n är ju så oerhört bra som back! Klart bäst där.

2. Två nya powerforwards, varav en är McArdle. Möjligen är Sam Marklund den andre.

3. Conny – Trots allt en unik vinnarskalle och begåvning som verkligen vill. Inte ”p.k.” dock, men ska verkligen det få avgöra? Filander, NJ & Mitell lär han stenkoll på om Conny skulle passa in, så kommer han är det troligen välgrundat.

4. Mikkelson – Med Söderkvist har man åtta backar då och Mikkelson kompenserar mycket på egen hand lite brister i tuffhet hos övriga.

= SHL? Vad säger ni?

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://24.media.tumblr.com/111eac77ec154ec7c1da507c8ac7c120/tumblr_n5mdskKVnz1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

9 Kommentarer

 1. Johan

  Alla dagar i veckan skulle jag välja Mcardle före Strömberg. Lägg pengarna på Mcardle och Mikkelson plus någon tuff forward. Mcardle var en av de bättre i kvalserien och sliter över hela banan. Tror Strömberg kommer se ut som en trött Jager som glider 25 till avbytarbåset. Inga pengar på Strömberg!

 2. Aahlstroem

  Williams – McGrath – Johner

  Montpetit – Fornataro – X

  Frycklund – Johansson – Davidsson

  Bromé – Mastomäki – Söderkvist

 3. Johan

  Om man tittar på forwards spelarna som är kontrakterade så kan jag omöjligt få ihop att det finns 9 stycken toppforwards??? Jag ser 4 kanske 5 toppforwards (Williams, McGrath, Johner, Fornataro, möjligtvis Fredda) som bevisligen klarar av att producera. Övriga forwards är stora, stora frågetecken. Bromé, Montpeteit, Mastomäki, Davidsson & Frycklund vet man ju inte om de kommer bli fiasko eller succé beroende på vilken roll de ska ha återstår att se! Om uppgifterna stämmer gällande Ahlströms bröderna (att VIK torskade på lönekraven mot SSK) samt Conny så kan man ju få en fingervisning om att det är tre forwards till som ska in i truppen, och då blir det klass värvningar.
  Back sidan ser oroväckande tunn ut, här behövs två spelare av hög klass för att VIK ska kunna utmana om SHL platser…

 4. Patrick

  Hej,
  NJ verkar inte ha lärt sig av misstagen från avslutande säsong, värvar bara forwards, ett stort problem var ju att VIK hade för dåliga backar, det kommer att bli samma problem kommande säsong: Angel mot Mitell med några plus för Angel, sen är backsidan lika dålig som säsongen som var. Annars håller jag med Mikael, in med Strömberg, Kenndel, Marklund och helst en till toppback. Idag har VIK 1,5 femma, 1 målvakt som håller resten är ????

 5. 021an

  Som du skriver Micke är vi i behov av en till offensiv back ala Mikkelson stil samt 1-2 ”up in the face” spelare. Både Marklund och Mcardle är detta samt att dom levererade i kvalserien. Signa!

 6. RB

  Håller inte med om att det finns 9 spelare som kan producera (topp 9-forwards). Möjligen 7, men det ska nog in 2 till bland dessa 9 för att chansen att gå upp verkligen ska finnas. McArdle får mer än gärna vara en av dessa. Blir i princip Johansson och Davidsson som enda icke-transatlant bland topp 9 när NJ är klar.

 7. g-snus

  mcardle + en ännu tuffare powerforward och mikkelsson, så är jag nöjd = shl

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto