Defensivt Västerås ganska nära poäng men långt ifrån att etablera offensiv mot Timrå…

Markus Persson vore ett kanonförvärv till VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På måndagskvällen föll VIK mot topplaget Timrå med 1-0 på bortaplan. VIK lade nästan all energi på defensiven i afton.

VIK var tillbakadragna och försiktiga genom matchen. Man skapade emellertid en del farliga chanser, men Fish, Davidsson, Svedlund & Co. brände alla chanser.

Timrå var det bättre laget och hade mycket bättre tryck framåt. Dock hjälpte VIK-försvaret en stabil Marcus Dahlbom till att mestadels få puckar utifrån. Att vara målvakt i VIK just nu är nog ganska trevligt.

1-0 kom sent i matchen efter lite pucktapp i egen zon. Dahlbom var skymd och John Westins puck seglade i nät.

Sedan hade inte VIK orken att lyfta upp spelet och skapa riktigt tryck framåt.

SAMMANFATTNING

Frågan många fans ställer sig nu är om VIK måste spela så här defensivt på bortaplan? Att Christer Olsson inte har några problem med att spela så här visste Appelgren innan Olsson togs hit.

Å ena sidan var man nära en poäng borta mot ett starkt topplag. Å andra sidan känns matcherna nästa lite halvkörda när man släpper in ett mål eller två, man har ingen kraft att få igång offensiven.

Idag hade man fyra ganska intressanta kedjor och det kan diskuteras om man inte skulle kunna ha större tilltro till dessa och våga spela mer offensivt?

Samtidigt är en sån som Markus Persson, mållös i nio raka matcher nu (0+4), en spelare som måste upp i nivå. Ser lite hämmad ut på isen.

Daniel Bernhardt står kvar på 1+0 efter sex matcher nu efter den där lovande starten i Södertälje. Niklas Lihagen har förtvivlat svårt att producera.

Kapten Fredrik Johansson har nu 2+1 efter 16 matcher och är på väg mot sin överlägset magraste säsong någonsin.

Den stora frågan är varför dessa forwards har så svårt att producera? Vi vet att de kan göra mycket mer…

PUCKLIGAN:

5 Ahnelöv

4 Öhman

3 Dahlbom

2 Edström

1 Mylläri

2 svar

  1. Patrick skriver:

    Vik räcker inte till, Fredda och dem etablerad spelarna som ska bära laget är igentligen kompliterings spelare som behöver bättre spelare runt om sig. Dem unga är inte redo för att axla sina roller på HA nivå, skulle behöva få matchas in i lugn och ro. Vik kommer fortsätta att vinna då och då när allt klaffar men stor risk att de blir negativt kval.

  2. Johan skriver:

    Vilken match Dahlbom gör.Vi är långa stunder under press och Timrå har många fina avslut och skott mot Dahlbom, det han gör bra är han släpper inga returer, han nyper pucken och skotten och avsluten blir tämligen ofarliga. Jag menar att idag så är skotten tänkta att det ska lämnas returer på och med mål som resultat, men han lämnade inga returer för annars hade nog blivit 4 eller 5 mål till åt Timrås.Olsson var inne på att vi förlorar många dueller, jag skulle säga att vi förlorar alltid alla dueller och närkamper ( närkamperna står motståndarna för), vi har inga fysik spelare som kan sätta stopp och duellerna man mot man har vi för få av. Det behövs till några pjäser på dessa platser, då kommer det nog bli väldigt bra, för trotts allt ser jag många bra saker i laget.