Den stora frågan efter den sportsliga succén och trygghetsbeskedet gällande ekonomin i och med den mångfacetterade segern mot Västervik

Paananen är på väg att bygga den bästa gulsvarta lagmaskinen på oerhört länge. FOTO: RUNE ÅHLÉN

5 Responses

 1. robert jonsson skriver:

  Att halva laget skulle kunna försvinna till SHL efter säsongen är inte sannolikt. Det är lagmaskinen samt ett starkt ledarskap som fört VIK till den position man i dag har i serien. Ersson håller SHL klass. Bland backarna kan jag inte se någon som är aktuell för SHL spel trots att de gjort det mycket bra. Möjligen Liwing men där talar ålder emot. Lindelöf har kanske potentialen framöver. Dock ej redan till nästa säsong.
  Forwardsmässigt kan jag tänka mig Bergman ( om än lite för skadebenägen), Zetterberg med sin fina offensiv (defensiven lär dock förbättras), Östman samt Frycklund skulle kunna vara aktuella för SHL och då i en tredje eller fjärdelina.

  • Miko skriver:

   Instämmer i ditt resonemang, Robert. Det är kollektivet som bäddat för det så här långt fina säsongen som överträffat alla förväntningar. Jag tror inte heller att så många spelare rent individuellt skulle kunna gå in i SHL och högprestera. Man måste ha färskt i minnet att Zetterberg var i topplaget Timrå ifjol, skickades till Tingsryd men presterade inte i något av lagen. Frycklund var i Tingsryd och avslutade i Modo men hade som helhet inte någon jättelyckad säsong. Nu lyckas han liksom Zetterberg för att laget går bra och då kommer också deras kvalitéer till uttryck på annat sätt. Dessutom tror jag de trivs att vara hemma och i rätt omgivning. Ersson är dessvärre förlorad för Vik om man inte går upp. Han är för bra för allsvenskan och snart också för SHL. Bergman skulle också kunna gå in och ta en plats i SHL om han är skadefri och får kontinuitet i sitt spel. Kalle Östman på forwardssidan samt liksom Lindelöf på backsidan har också potential att ta nästa steg och snart spela i SHL.

 2. Christoffer Franzén skriver:

  Bra tanke, Örjan! Han är nog lite sugen just nu, även om han kanske inte vill erkänna det….😁😁

 3. Christoffer Franzén skriver:

  Vill inte vara glädjedödare på något sätt. Västerås hockey kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. 😊 Men hur många gånger tidigare har inte klubben stämplat ut när det kommer till avgörande matcher? Och jag är helt övertygad om att ekonomin har varit anledningen åtminstone vid något av tillfällena. Hur blir det denna gång är frågan?

 4. Örjan skriver:

  Kanse vore läge att övertala ”Bulan” att man registrerar han före deadline för övergångar
  Utifall det skulle bli skador
  En ”halvtränad” Bulan kan räcka långt med hans rutin