Det är svårt i Ljungby och Uppsala mot Almtuna även om man heter VIK eller KHK…

Williams bjöd på en mindre skottshow i Ljungby och tog sig in på en delad åttondeplats i skytteligan. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det är inte lätt på bortaplan i de trånga ladorna i Uppsala och Ljungby. Fråga Karlskrona. KHK föll med 2-0 i Gränby på torsdagskvällen mot ett allt bättre Almtuna.

På något sätt verkar det fördömt att få till bra passningsspel i dessa klaustrofobiska islador. Så även för Västerås i Ljungby igår. De sylvassa uppspelen från KHK hemma förbyttes till flertalet grovt missade passningar. Trots detta blev det en straffseger med 3-2 för Gulsvart.

Dock starkt av VIK att börja och avsluta matchen bra. Sedan är det bara att lyfta på hatten för Williams skottförmåga. Tre riktiga pangmål varav två räknades. Detta innebär att Williams nu trots avsaknad av en toppcenter snittar 0,45 mål/match och är på väg mot en 25-målssäsong.

Mitell har trots en blek start spelmässigt snittat nästan 0,5 PPG. Det innebär att Mariestadaren är på väg mot 25 poäng trots allt. Hur mycket kan Mitell öka tempot? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG 

En annan spelare som producerade i Ljungby var Mitell som stod för 1+1. Därmed tog sig den tänkte offensive backen in som 20:e bästa back poängmässigt. Tidigare har inte ens Mitell funnits med på Swehockeys topp-25 för backar. Nu finns det väl bara en väg att vandra för Mitell på den listan?

***

Fortsatt otrolig speed på Bromé. Det som dock saknas är mer fart i passningsspelet i den kedjan. Och Bergquist måste visa mycket bättre vilja och kyla i avsluten. Nu känns det som 33-åringen blir smått chockad och passiv vid varje skottläge. Skillnad var det då ”Bacon” kom till VIK och öste in mål den första hösten.

***

Känns som det blir lika festligt i ABB på fredagkväll, då Malmö gästar, som senast mot KHK. Med 4000 på läktaren igen och tryck blir det svårt för MIF.

***

Fransson släppte ett skott från mittzon. Det enda riktigt stora orosmomentet är om 33-åringen verkligen kan spela alla matcher? Är det så smart? Hur länge orkar Fransson? Hur skulle Boltshauser klara sig om det blev något fel på Fransson? Eller tänker NJ kallt med att backa upp med ett elitserielån om det skulle behövas?

Lasse Johansson berättade som sagt i efterhand att han var så trött i kvalserien i våras att han tvingades skrika igång sig vissa matcher…

***

Tre stjärnor från Ljungby:

1. Williams

2. Fredrik Johansson

3. Mitell

1 svar