Djurgårdens allsvenska mardröm och snabbanalys serien efter 20 + omgångar

Många av oss minns nog hur tufft det var när VIK trillade ur elitserien den där våren år 2000. Det var lite småtungt åren efter att finna laddning trots att VIK:s trend under de sista elitserieåren var brant lutandes åt fel håll. Så det var knappast en överraskning men extra tungt med spel i division 2…

Kan bara tänkas då hur Djurgårdsfansen känner sig med tanke på att DIF var i SM-final så sent som våren 2010. Måste fortfarande var smått chockartat och overkligt för Mesta Mästarna som stoltserar med 16 SM-guld då man på nytt åkte på en tuff smäll mot Björklöven på lördagen (4-3 borta).

***

Just Björklöven känns som det lag VIK minst vill möta. På något sätt har just VIK enormt svårt för Lövens defensiv, så har det varit även tidigare. Löven är dessutom nu på en playoffplats. Ett skäl så gott som något att VIK ska undvika playoff. Tänk en avgörande playoffmatch mot Löven. 1-0 till Löven känns som ett oerhört troligt resultat…

***

Ny bortaförlust för Karlskrona i Mora efter sent mål av Thang. Kan bortaspelet på allvar hota KHK:s topp-3-chanser?

***

Alltid tokladdade Karlskoga (hatten av för det) fortsätter skrämma slag på de lite sämre lagen. På något sätt skulle det inte förvåna om många lag tänker lite att det krävs så mycket extra att slå BIK med deras snack, ”teater” och vrångskallighet att man lite lägger extraenergin på att vinna andra matcher istället. Vilket då underlättar för BIK såklart.

***

Tipset är att Malmö och VIK tar topp-3-platser och att KHK och BIK gör upp om den sista platsen. Sedan är det svårt att se att lag som Timrå och Oskarshamn kan hota dagens topp-7-lag Löven och DIF. Dock kan Rögle och Asplöven hota Mora.

Med 21-24 matcher spelade är det inte sannolikt att det blir några större förändringar i tabellen. Den stora gåtan är dock Södertälje. Man kan bara ana hur mycket SSK längtar till att få möta ”räddningsplankan” VIK. VIK är bra men mot lag i tabellnöd brukar VIK vara ytterst generösa.

Inte ens Philip ”Frälsaren” DeSimone verkar kunna rädda SSK. Han skulle ju egentligen ”räddat” VIK innan SSK lassade upp stålar. Men producerar gör han i alla fall.

***

I botten är känslan att Troja får det svårt och att offensivsvaga Timrå får passa sig då/om SSK vaknar. Inte heller Oskarshamn har imponerat spelmässigt och kan leva riktigt farligt neråt.

Almtuna har en ganska bra trupp trots allt och tipset är att grannarna slipper negativt kval med sitt miGränby som stor huvudvärk för motståndarna.