Ebbing öppnade dörren lite på glänt, Fägerblads chans till revansch & scout om Färjestads Tim Stapleton

Idag gick VIK på is på allvar, liksom många andra lag. Nu börjar rapporter välla in och vi kan äntligen gå från tangentborden till att känna doften av ishall.

Det intressantaste var kanske att Johan Thalberg rapporterade på VLT.se att provspelaren Thomas Ebbing öppnade lite, lite för att stanna.

Det är klart, skulle Ebbing göra braksuccé under dessa träningar (om man nu kan det på träning?) blir det nog svårt för VIK att ta farväl, och Ebbing vill säkerligen börja tjäna pengar på sin sport redan igår.

En idrottskarriär är ju relativt kort, sin utbildning på college kan nog Ebbing lösa efterhand.

***

Idag blev det klart att VIK:s ordförande Mattias Jonson kliver in som tillförordad klubbchef/VD enligt VIK.se. Förre klubbchefen Johan Fägerblad får därmed lämna kontoret nu.

Det mesta har redan sagts och gjorts gällande Fägerblad & Co ansvar för den stora ekonomiska krisen och räddningsaktionen, men om det är någon som verkligen håller tummarna för att Appelgrens VIK ska göra succé är det nog den avgående klubbchefen.

Fägerblad visade mod och handlingskraft då han tog sig besväret att byta ut Niklas Johansson (sedermera mot Andreas Appelgren/Patrik Zetterberg) och därmed hela inriktningen på VIK. Appelgren är ett aktat namn som borde kunna ha förutsättningarna att lyckas – och gör han det kommer Fägerblad få en form av upprättelse i efterhand.

***

Färjestad har värvat Tim Stapleton:

– Toppimport i Europa/KHL under många år, men förra säsongen var inte bra för honom, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Har inte sett honom spela på ett tag, så jag kan inte säga om det är åldern eller att det bara var en dålig säsong senast.

– Mycket snabb och mycket skicklig. När han spelade i NHL var han en av få ”4th liners” som fick spela regelbundet i power play. Var inte tillräckligt stark för att spela högre dock. Riktigt trevlig kille utanför isen.