Isen ligger slät och blank inför premiären men gamla kontrakt gör det lite skrynkligare att få till den där sista VIK-pusselbiten?

Under måndagen går VIK på is, säkert under lite lättsamma inkörningsformer. För provspelaren Thomas Ebbing är det emellertid allvar direkt.

21-åringen har bara fem dagar på sig att visa Sverige sin storhet inför säsongen 2017-18. Man brukar ju ganska kvickt se om vederbörande kan åka skridskor i alla fall.

Kommer ihåg att jag fick en iskall känsla då jag såg ett kort klipp på Matt Leitners första skär här, samtidigt som man blev varm av Brock Montpetits första kraftfulla ”strides”.

***

Det är ju också viktigt att tryouterna Jimmie Jansson och Albin Lindgren är tokladdade från start. Janssons tryout går ut redan den 31:a augusti. Lindgren har två veckor (15:e sep.) till på sig att visa sin storhet.

För den tredje tryouten i år, Adam Lidström, är det nog särskilt viktigt att visa upp sig för nya tränarna, då han trots många år i VIK säkert är okänd för dem.

***

För övrigt är ju alla spelare något av oskrivna blad för Olsson/Zabel. Fräsch omstart är bara förnamnet.

***

Något som vi nog inte tänkt på så mycket är att många av de spelare som är kvar från ifjol fick rejäla lönelyft via sina befintliga kontrakt år 2 eller 3 då de skrevs med förra ledningen.

Det är en av anledningarna till den just nu tunna truppen.