Isen ligger slät och blank inför premiären men gamla kontrakt gör det lite skrynkligare att få till den där sista VIK-pusselbiten?

Under måndagen går VIK på is, säkert under lite lättsamma inkörningsformer. För provspelaren Thomas Ebbing är det emellertid allvar direkt.

21-åringen har bara fem dagar på sig att visa Sverige sin storhet inför säsongen 2017-18. Man brukar ju ganska kvickt se om vederbörande kan åka skridskor i alla fall.

Kommer ihåg att jag fick en iskall känsla då jag såg ett kort klipp på Matt Leitners första skär här, samtidigt som man blev varm av Brock Montpetits första kraftfulla “strides”.

***

Det är ju också viktigt att tryouterna Jimmie Jansson och Albin Lindgren är tokladdade från start. Janssons tryout går ut redan den 31:a augusti. Lindgren har två veckor (15:e sep.) till på sig att visa sin storhet.

För den tredje tryouten i år, Adam Lidström, är det nog särskilt viktigt att visa upp sig för nya tränarna, då han trots många år i VIK säkert är okänd för dem.

***

För övrigt är ju alla spelare något av oskrivna blad för Olsson/Zabel. Fräsch omstart är bara förnamnet.

***

Något som vi nog inte tänkt på så mycket är att många av de spelare som är kvar från ifjol fick rejäla lönelyft via sina befintliga kontrakt år 2 eller 3 då de skrevs med förra ledningen.

Det är en av anledningarna till den just nu tunna truppen.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto