Efter Timrå & inför Björklöven: Tung skada på underskattade Lunsjö tvingar åter ut Z på marknaden: Tänkbara lån från Linköping, Färjestad, Frölunda, HV71 & Växjötalangerna i Köping

Lunsjö var bäst mot Brynäs och insatsen kryddades av ett drömmål. FOTO: RUNE ÅHLÉN

3 Responses

 1. VIKarn skriver:

  Äh, fan va synd på Lunsjö, jag gillar den grabben.

 2. Gurkan63 skriver:

  Jag har svårt för det hära att låna in spelare . Se historiskt hur lyckosamt det har varit . Det är spelare som inte plattsar i respektive klubbar och sticker inte ut så att säga. En fråga till bloggen , kan du säga vilket lån som har visat sig att göra någon större skillnad?

  • Mikael Norén skriver:

   Gurkan63, bra fråga! Sebastian Meijer är kanske det bästa exemplet. Kom först som lån och hade sedan en lång och bra VIK-karriär. William Wikman kom också som lån och har växt in till en viktig VIK:are. Andreas Sundin gjorde ju också det bra 2003/04 då han kom från Linköping.

   Carl Gunnarsson var ett lyckat lån från Örebro 2006. Sebastian Ström var väldigt bra första lånerundan från Rögle, men tappade sedan allt, märkligt nog. Johan Alm var solid då han togs in från Skellefteå 2011. Tim Heed och Sam Marklund var helt okey 2012-13. Filip Sandberg och Rasmus Bengtsson var också väl minst ok 2013-14. Erik Andersson var bra 2014-15. Jacob Andersson gjorde väl det ok 2015-16. Myrenberg ett bra lån ifjol.

   Men det finns ungefär lika många misslyckade lån. En grov uppskattning är att cirka 50 % av lånen lyckas bra. Men det är värt att kolla närmare!