Niklas Johansson stannar i Karlskrona men högintressanta Växjöjuniorer till Köping via mellanlandning i just KHK

Den enes död - den andres bröd... NJ stannar dock i KHK men Köping hämtar två lovande spelare från Karlskrona. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Niklas Johansson, Mats Lusth och målvakten Marcus Hellgren stannar i Karlskrona enligt deras live-sändning nu på fredagskvällen.

Därmed går Patrik Zetterbergs centerjakt vidare. Det finns allt färre svenskar där ute så frågan är hur sportchefen tänker framöver. Vilken toppcenter vill bloggens läsare ha in nu?

***

Annars har vår kära granne Köping lite i skymundan hämtat in två högintressanta unga forwards från Växjö J20 i William Magnusson och Linus Skager. Magnusson gjorde hela 43 poäng i Lakers J20 och var klar för just Karlskrona innan de degraderades från HA, precis som Skager.

Skager är kanske ännu mer intressant och har gjort massor med poäng i J20 och Ettan och fick debutera i SHL förra säsongen. Se bara denna highlight-rulle så förstår vi alla att Västmanland berikas med en hockeyartist.

En professionell scout som jobbar högt upp på insidan säger så här om Skager:

”Jättehög potential. Bra avtryck i SHL. Hade behövt mogna lite i HA. Skulle spelat i KHK. Vet inte hur det blev Köping. Otrolig skridskoåkare och bra på att skapa. Saknar lite jämnhet och killer instinct för att vara given produktiv i HA, men förvånande att ingen annan HA-klubb tog honom.”

***

Skulle faktiskt inte alls förvåna om VIK haft ett finger med i spelet här gällande Skager. Annars svårt att förstå att en så lovande spelare väljer en lite mindre Ettanklubb. Men också oerhört gott betyg till Köpings välskötta verksamhet såklart.

Dock har Köping tappat Paananens bästa kompis i Patrik Fagerlund, men vi får hoppas relationerna är fortsatt goda. Så att vi får se Skager & Magnusson i VIK vid behov och att VIK kan hjälpa Köping med spelare och annat.

Om Skager exempelvis gör 20 poäng de tio första matcherna i Köping är det svårt att se att forwarden blir kvar där, om VIK fortsatt har en ganska tunn trupp…

***

Sajten lever från dag till dag och är tills vidare öppen. Ni läsare avgör dess framtid. Tillsammans blir det nog bra. Bloggens intäkter kommer nästan enbart från Er läsare (tack de relativt få som bidragit!), men även någon krona i annonsering kommer in, men i dessa tider kommer annonsintäkterna att minska drastiskt. Utan Er går det inte alls.

En spänn om dagen – för det får ni texter nästan varje dag. Det är väl ett rimligt minimipris för alla som läser och förhoppningsvis gillar bloggen?

Enklast stöttar ni via Swish: 0703795445

Eller donera via PayPal via “Donate”-länken längst ner på sidan. Tack!

7 Responses

 1. Bozo skriver:

  Laget är sammansvetsat nu och då är behovet av en stark ledare inte så stor. Se på Sverige i fotbolls VM. När den stora ledaren försvann så började alla spelare ta ansvar för helheten.

  Dock är behovet av erfarenhet av avgörande matcher stort.

 2. Kelly skriver:

  Det var väl ganska väntat med tanke på allt han har runt sig. Rundqvist passar bra, syns att han har en växel till att lägga i. Sen får man hoppas på att Z kan fynda någonstans.

 3. Magnus Ericson skriver:

  David Rundqvist ja klart om han vill har ju varit med några matcher förra säsongen.
  Men tror fortfarande att vi behöver en riktig ledare på isen som kan styra och ställa samt göra en massa poäng. Tror dock inte att Rundqvist är den typen, vill dock inte klandra för mycket på han blev ju skadad ganska tidigigt sedan han kom, hade han haft resten av säsongen på sig kanske han hade visat mera.
  Det jag saknar är en riktig ledar typ som puchar resten av laget.

  • Mathias skriver:

   Jag tror också på Rundqvist och ser gärna att han stanna, han blev bättre och bättre innan den oturliga skadan kom och är i grunden en riktigt bra hockeyspelare. Har ju tidigare visat grym kemi med Benker också.

 4. Claes skriver:

  Jag tycker också att det vore rätt att prova med Rundqvist till att börja med. När nu VIK äntligen fått möjlighet att satsa på kontinuitet och inte ”byta ut halva laget” så passar han bra in och är värd en rejäl chans

 5. RuneS skriver:

  Det var nog bäst så att Niklas Johanson stannade i KHK, han prioriterade privatlivet , vilket inte är fel i hans ”hockeyålder” eller egentligen livssituation. Kanske tur för VIK!?
  Köpingsförvärven kan gynna Vik såklart, satsa på David Rundgvist till att börja med , tror han passar perfekt in i VIK,s miljö.

 1. 2020-07-24

  […] Niklas Johansson stannar i Karlskrona men högintressanta Växjöjuniorer till Köping via mellanlandning i just KHK » VikFanCentral.se — Läs på vikfancentral.se/niklas-johansson-stannar-i-karlskrona-men-hogintressanta-vaxjojuniorer-till-koping-… […]