En bitvis svajig VIK-premiär i ett kokande ABB Arena mot alltid lika svårspelade Almtuna slutade med seger efter trots allt flera stora plus med Halonen, Hellberg & Topping i täten

Kyle Topping dominerade stort i comebacken. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

4 svar

 1. Pelle skriver:

  Det är märkligt att Helmersson startar med Skedung som tekare i BP. Paananen envisades också med det. Verkar som Skedung i BP alltid får möta bättre tekare och förlorar konstant dessa tekningar. Det är väldigt stor skillnad på att vinna eller förlora tek i de lägena.
  När VIK spelar PP så har ju det omvända varit vanligt. VIK får börja om i egen zon och har ofta svårt att komma in i anfallszon med kontroll och tiden försvinner. Viktigt att det blir ordning på detta i år.

 2. C skriver:

  Det här var det bästa trycket från ståplats sen… ja sen vi ramlade ur elitserien som den hette då.

  För er som inte orkade ner till hallen så missade nått igår. VIK support (antar jag) har gjort ett hästjobb i att få ihop den sektionen. När introlåten ”Vi är gulsvart” startade så sjöng klacken eller hela ståplats låten och på slutet drog ljudansvarige ner volymen så att klacken fick sjunga själva.

  Sen sjöng man sig genom hela matchen där även ”vi på sittplats” var med med jämna mellanrum. Jag tror det var sång eller ramsor konstant. Otroligt.

  Klubben tar steg för steg mot SHL och här är vi definitivt SHLmessiga nu. Bra jobbat av samtliga, synd att 300-400 stolar gapade tomma på andra sidan bara men de lär vara fulla mot Brynäs.

 3. Efter Rocklunda hemma check på VIK matchen! skriver:

  Kommentatorn var inte påläst märkte jag. Sa att Hannes Hellberg var ett nyförvärv från Leksand till Västerås. Fel han är bara ett lån(loan)kan man läsa på Elitprocpect. Kangas snart i NHL eller SHL han är ju bäst. Tuff match men vinst med Hannes och Transatlanter i spetsen.( utan mål inga vinster)
  .

  • Pelle skriver:

   Jag vet inte om kommentatorn tänkte så men det verkar som en del betraktar lån på ett helt år som nyförvärv. För om han skulle säga att det var ett lån så kan ju TV-publiken få intrycket av att han kan försvinna om en vecka eller månad. Det finns ju såna lån också i serien.
   Dessutom har ju väldigt många spelare i ett lag bara ettårskontrakt. Och efter ett år kan ju de också försvinna om de vill.