Isbitar efter Almtuna, siffror och lite inför Brynäs med tankar om Komareks tröga start – tålamod krävs då det inte bara är att gå ner en division och dominera i detta VIK just nu

Komarek. FOTO: RUNE ÅHLÉN

8 svar

 1. Mats i Wien skriver:

  Det heter tålamod; det tar tid att spela ihop ett lag med så många nya spelare; kommer att bli riktigt bra framöver. VIK måste stoppa spelvändningarna i mot sig,Almtuna såg ut att använda en motorväg,öppna landskap,

 2. Peter T skriver:

  Varför skriver du ett försvarstal för Komarek?
  Menar du att det finns folk som ifrågasätter honom efter endast en (1) match??
  Om så är fallet är det ganska sjukt, snudd på sinnes faktiskt. Vi lär ju ge laget 10-15 matcher innan vi kan göra nån slags bedömning vart åt det lutar.

  • C skriver:

   Komarek är den dyraste värvningen i VIKs historia sett över kontraktet på 3 år och hans kedja tillbringade nästan mer tid i egen zon än i anfallszon mot ett Almtuna som har ca halva VIKs lönebudget så nog finns det anledning att iallafall diskutera det på ett VIK forum. Hade Micke inte skrivit om det hade han inte gjort sitt jobb.

   Jag tycker personligen att Komarek ser väldigt bra ut i PP och i sina bästa stunder 5-5 men just nu är han nog skadad faktiskt. Allt tyder på det.

   Sen får man inte glömma att det motståndarna fokuserar på och pratar om mest innan matchen är just Komarek och Gersich vilket öppnar upp för andra linor som Topping, Kangas och Hellberg tex.

  • Mikael Norén skriver:

   Tack för era intressanta vinklar Peter och C! Syftet att ha (och kanske läsa) en hockeyblogg är ju att vända och vrida på saker och försöka beskriva och analysera skeenden för att bygga intresse.

   Komareks utfall i VIK blir väldigt avgörande i satsningen, därav tycker jag det är intressant att försöka analysera det helt enkelt. Inlägget var bara ett försök att beskriva olika faktorer som kan tänkas påverka det, och kanske i bästa fall nyansera det hela från olika perspektiv.

 3. Virre skriver:

  En fundering om Komarek från ståplats i fredags: undra om han inte hämmades av en känning då han väl avstod sista träningen inför premiären samt genrepet mot Almtuna? Tror verkligen på honom långsiktigt men just i denna match inte 100% redo av möjligen nämnda orsaker. Vi får hoppad på islossning mot Brynäs istället!

  • VIKKS skriver:

   På sponsorträffen innan Almtuna matchen ställdes just frågan till honom om han Ok, han sa att han var 100% Ok

 4. Andreas skriver:

  Vi pratade faktiskt om det här på läktaren igår och jag sa det att vi ska nog inte höja Komarek till skyarna just nu eller kanske under hela serien.
  Självklart kommer han göra sin poäng osv men han är för mig en slutspelsspelare som kommer bära laget OM vi går till slutspel.
  Jag vet inte om man kan få fram siffror på honom ifrån Luleå hur mycket han snittade i seriespel vs slutspel? Skulle vara intressant och veta om man är helt fel ute 😅