Silly: Olli Palola (ex Timrå, Växjö och Rögle) ska vara på VIK:s radar enligt Expressen – men nog även klokt att kika på NHL-campernas utgallrade lirare

 

Enligt Johan Svenssons och Sanny Lindströms eminenta podd på Expressen är högerfattade ytterveteranen Olli Palola, 35, ett namn på VIK:s radar. Detta som lite av en ersättare till Brett Kemp, som återvände till ”träsket” av personliga skäl.

Bloggen har också hört detta mycket löst tidigare och tog då fram detta nedan, men nu verkar det ju som Expressen har tydliga indikationer.

Fina poäng av veteranen nedan 22-23 i Timrå, alla mål nedan då det blev 6+2 på 13 matcher, men 0+0 på sju i slutspelet:

Dock bänkades Palola i sedan i SHL-slutspelet hos TIK. Och finländaren hade mager utdelning i Liiga dessförinnan 22-23.

***

Alltid en extra risk med äldre spelare – hur är det fysiskt och motivationsmässigt? Och eftersom det är en äldre finländare tänker många direkt på Sakari Salminen, då vissa tycker att denna floppade så stort i VIK.

Och ja, poängmässigt var Salminen en flopp. Och #23 hade verkligen tappat all kraft i skottet.

Men samtidigt var Salminen bästa forward kanske både spel- och poängmässigt i slutspelet, och hade bäst Corsi i laget.

Det är ju trots allt så att äldre klasspelare ofta kliver fram när det behövs. Och med bättre skyttar runt sig hade ju Salminen lätt gjort 30 assist i grundserien.

Dock poängterar Johan Svensson tydligt att det absolut inte är klart med Palola, vars fru kanske också är tveksam a´la Kemp.

Det finns säkert flera spår i Nordamerika då NHL-lagen snart börjar gallra på allvar.

Men skulle inte tro att NJ bara tittar på rightare, sportchefen verkar inte vara så fixerad på det som många av oss andra…

8 svar

 1. C skriver:

  VLT har släppt ett poddavsnitt med Helmersson idag. Mycket intressant, tycker Karl stärker sina aktier hela tiden. Verkar havet väldigt bra helhetstänk.

  En väldigt intressant lösning var hur de gjort med transatlanterna och språket. Tydligen kör man separata genomgångar med dem innan träningarna och sen kör man träningen på svenska. Behövs det åker man fram till dem och förklarar extra. Väldigt smart då man får med sig alla plus att de lär sig uttrycken på svenska med ganska enkelt. Verkar vara den perfekta lösningen på språkfrågan.

 2. Sudden skriver:

  Det kommer en som är bättre, eller två

 3. Peter T skriver:

  Kan man inte erbjuda honom ett villkorat kontrakt?
  Nått i stil med att poängproduktionen avspeglar sig på lönen. Lite som säljare har, en grundlön, som kan stiga rejält ihop med poängproduktionen.
  Det borde iaf hålla motivationen uppe.

 4. HockeyFarsan skriver:

  Måste väl finnas nån hungrigare än en 35 årig finne? De nödlösningen ska man väl inte behöva ta till än.

  • Pelle skriver:

   Konstigt att DIF är tippade så högt då. De har ju nästan bara 35+ spelare.
   Och Olausson verkade många gilla fast han är ännu äldre. Och sex mål på 14 seriematcher senaste säsongen tyder på att målsinnet finns kvar trots åldern. Vi kan ju inte bara ha snabbskrinnande målsumpare i laget. Vi behöver skyttar också. Nu är det nästan bara centrarna som håller uppe målskyttet, förutom en junior.
   Kommer finnen så tänker jag inte vara pessimist. Kan säkert komma en till spelare från Nordamerika lite längre fram när de släpps. Men dom är inte tillgängliga nu och vi behöver förstärkning snabbt. Skador kommer.

 5. Chrille skriver:

  Känns inte alls intressant m Palola. Hoppas betydligt mer på någon ”riktig” ersättare till Kemp. Fortsätt titta efter yngre hungrig Nordamerikan.

  • Pelle skriver:

   En grym målskytt ju, men du vet tydligen bättre. Känner du till spelaren väl?

  • C skriver:

   Hade helt klart sin topp säsongerna 14-15 och 15-16. Sen dess har det i princip bara blivit sämre och sämre med lite undantag säsongen 21-22. Luktar inte SHL direkt doftar mer Salminen..