Enköpingssnack med Robert Kimby inför derbyt: ”Pressade Mariestad & Lindlöven och synd att han gått under radarn”

Hade ett trevligt snack med den sympatiske Enköpingstränaren Robert Kimby.

 

Ringde upp Enköpings tränare Robert Kimby inför det heta derbyt mot VIK under fredagen i Enköping. Kimby gjorde 2012-13 sin sista säsong i Allsvenskan just för VIK.

– Jag lärde känna många då. Jäkla många vinnarskallar och en rolig säsong med lockouten och allt. Men synd att det inte slutade som tänkt, menar Robert, som samtidigt försöker överrösta barnskrik i bakgrunden.

– Nu har jag med mig en annan ex-VIK:are i Johan Jonsson i båset. ”JJ” har hand om backarna och jag forwards. Annars vill jag försöka ta in så mycket av hans åsikter som möjligt, även om jag är headcoach.

Vilken hockey vill ni spela i Enköping?

– Generellt sett över en lång säsong vill vi vara noggranna och göra rätt värderingar. Bjuda på så lite som möjligt. Vi vill ju såklart även sätta press, men det vill väl egentligen alla lag.

Robert kommer sedan in på att man inte har någon egentlig resultatmässig målsättning.

– Men vi vill bygga vidare på en seriositet och noggrannhet i föreningen över tid, där fanns nog tidigare lite mer att önska…

Hur beskriver du er säsong så här långt?

– Trots att vi bara har fyra poäng på fyra matcher tycker jag vi gjort det bra. Vi föll borta mot Lindlöven med 3-2 där vi hade ett stolpskott i slutet. Senast igår (under onsdagen) avgjorde Mariestad med bara 1.40 kvar att spela efter ett backskott som ramlade in.

– Mariestad kom ut hårt igår, men vi lyckades skaka av oss det. De hade mer puck och mer skott, men vi låg rätt på insidan hela tiden, vi var starka framför egen kasse. Vi är nog värda fler poäng.

Vilka är era nyckelspelare?

– Vi har två bra målvakter i Simon St Cyr och 20-årige Jonas Eneroth. Eneroth är otroligt mogen för att vara så ung.

Sedan nämner Robert en spelare som gått under radarn i 27-årige Simon Nilsson Cederborg.

– Kan tycka det är tråkigt att han inte upptäckts av fler. Han är en otroligt komplett spelare, säger Robert om Nilsson Cederborg som gjort 3+1 hittills och leder den interna poängligan.

– Annars är vi ett stark kollektiv där alla spelare ska köpa vårt koncept.

Hur ser du på matchen mot VIK?

– Först och främst måste vi ha samma inställning som om vi skulle möta Mariestad borta, ha samma mentala närvaro. De har så mycket skickliga spelare, vi måste inse det. Men vi tänker inte backa hem.

– Det ska annars bli jäkligt kul att möta VIK. Det är även viktigt att man lär sig njuta av sådana här matcher. Att spela i en trång lada med som blir full är något som tar tid att lära sig, menar Robert. Vi måste ta med oss den erfarenheten. Det finns spelare som aldrig får uppleva matcher med sådant publiktryck.

Robert kommer sedan in på VIK:s satsning efter degraderingen och menar att det inte är lätt, men att man gjort det bra ändå.

– Svår situation, men VIK har ändå fått ihop ett skickligt lag. Det kommer handla om små marginaler och att få ihop gruppen. Men även lag som AIK och Djurgården tvingas ändra eller hantera saker som händer i truppen över säsongen, det är svårt att styra. VIK kommer säkert vara med ända in på slutet och slåss om en allsvensk plats, säger Robert avslutningsvis.

Till sist, lycka till mot VIK!

– Haha, det menar du väl inte, skrattar Robert och undertecknad tydliggör då att jag önskar ett lagom lycka till…

***

Det tar mycket (arbets)tid och kostar en del att driva bloggen. Många har hört av sig att vilja stötta så bloggen kan finnas kvar även i framtiden. Nu finns möjlighet att enkelt stötta bloggen ekonomiskt, se nedan. Bland annat behövs lite kapital för att behålla fotograf Rune Åhléns fina bilder och för driften av siten.

Många bäckar små!

4 svar

 1. Jörgen Stenmark skriver:

  Du var nedslagen i våras som vi alla Gulsvarta supportrar var i våras, men du fick ny energi och nu har bloggen haft sin bästa försäsong någonsin 😉 Tack för alla läsvärda artiklar! En Swish är skickad…

  • Mikael Norén skriver:

   Tack Jörgen! Bara att se framåt, de senaste 20 VIK-åren har varit skit, rent sannolikhetsmässigt måste de närmsta 20 åren bli mycket bättre! 🙂

 2. Claes skriver:

  Klart man vill stötta bloggen! Vore väldigt trist utan den. Swish, swish ?

 1. 2018-02-15

  […] Nilsson (dock även han främst ytter). Men har producerat bra mot VIK, har bra storlek och hyllades kraftigt av Enköpingstränaren Robert Kimby tidigare. Kanske måste Z leta lite mer så för att bredda […]