Filander, Mitell och Hellenberg är trion som ska ta VIK till SHL

MrMadhawk hade återigen rätt (har den karl´n något samröre med NSA gällande underrättelser?) då VIK.se presenterade Martin Filander, Thomas Mitell och Pär Hellenberg på måndagen. Det är dock mycket tråkigt att Mitell slutar då han har ett spelsinne och teknik som håller hög SHL-klass.

Det blir en trio där hyllade men färske Filander får stöd av en extracoach i mycket sympatiske och klarsynte Mitell plus den mer rutinerade ”Hellas”.

Detta känns verkligen mycket mer spännande än exempelvis en trött Pelle Bäckman som var nöjd efter förluster. Den stora utmaningen för tränartrojkan är att utveckla det offensiva spelet/power play samtidigt som det inte blir svängdörrar bakåt.

Sedan behöver truppen fyllas ut med runt två backar och fyra forwards. Det som verkligen saknas nu i VIK-truppen är attityd, tuffhet och elakhet. Johan Jonsson är en stabil back, men skrämmer kanske inte som exempelvis Kesä & Liffition gjorde med viss framgång i Malmö.

Vi får hoppas att NJ nu kan hitta några stora, elaka och skickliga lirare att kasta in i mixen nu. Då kan det bli riktigt bra!

***

Rösta till höger om din känsla kring tränarna!

4 svar

 1. Malmöbo skriver:

  Jag är glad över att det inte blev någon av de gamla tränarna, som sparkats av o till från flera lag. Hoppades lite på Lückner, som jag såg som mest realistisk.

  Är jag orolig. Nej! Men jag hoppas att våra transatlanter också ska tycka att det känns bra när de träffar honom i höst. Han är ju inte äldre än dem…

  Misstänker att den här värvningen inte blev så dyr, så att vi kan hoppas på andra bra spelarvärvningar.

  Om det inte skulle funka, ja då finns ju Hellenberg där.

 2. DC skriver:

  Marko – klart det blir bra!
  Det är en hungrig tränare med mycket beröm i bakgrunden som kommer med nytänkande och hunger ju. Och sen Mitell som ass som brinner för hockeyn, så blir det ännu bättre tillsammans med Hellas. Hur kan det gå fel?
  nää jag tror att det kommer bli jättebra.
  Hade i alla fall sett Kluft eller Rönnqvist men är nöjd 🙂

 3. JL skriver:

  Vilken av dessa vill du helst se som ny tränare?

  Jonas Rönnqvist (51%, 97 Votes)

  Harald Lückner (17%, 32 Votes)

  Niklas Sundblad (11%, 21 Votes)

  Patrik Klüft (8%, 16 Votes)

  Anders Svedlund (6%, 12 Votes)

  Lars Ivarsson (4%, 7 Votes)

  Leif Strömberg (3%, 6 Votes)

  Johan Strömvall (0%, 1 Votes)

 4. Marko skriver:

  Usch… Känns inte bra detta… Känns inte bra alls! Lean hit, Lean dit? Kommer inte att funka helt enkelt! Så mycket för den SHL-satsningen…