Filander om att Angell slutar: ”Är helt säker på att han hade spelat minst ett år till om vi lyckats gå upp”

 FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Nick Angell slutar alltså som vi kan läsa om på Samantha Angells blogg. Ett tungt spelartapp för VIK som alltså förlorar lagets två klart bästa backar från ifjol.

Nick ska satsa på den civila karriären i Iowa och återuppta arbetet som aktiehandlare.

***

Lite surt då både Angell och Robin Jacobsson med lite flyt kanske kunnat stanna.

***

 FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick kontakt med Martin Filander:

Är du förvånad att Angell slutar och vad betydde han? Hur kan han ersättas?

– Både och, han är ju äldre så det kan ju komma sådana tankar då. Men är helt säker på att han hade spelat minst ett år till om vi lyckats gå upp.

– Han hade ju en sällsynt mix med offensiv och att vara tung/tuff. Det gjorde att han gjorde nytta i båda ändar av isen, speciellt andra halvan av säsongen. Samt att han verkligen tog ansvar i de viktigaste matcherna.

– Ja, det går så klart att ersätta, men det är inte säkert att man hittar allt i en spelare utan att hela backsidan kan täcka upp med nya styrkor och kvalitéer.

Hur är status i lagbygget? Första prio just nu?

– Vi har fortfarande hål i både forwards- och backsidan. Första prio beror på vilken spelare vi hittar som passar in i lagbygget, den blir prioriterad först.

– Som många vet så förändras spelarbudgeten under juni så det kommer så klart ge oss förutsättningarna för vilka spelare man kan ta.

***

En som knappast sörjer är Kevin Mitchell (ex-Mora), vars värde på marknaden kanske ökade en smula nu. Backen har funnits ledig ett tag och sökte främst SHL-jobb eller i en absolut allsvensk toppklubb.

På sistone har även Mitchell funnits på marknaden i Österrike/Tyskland där klubbar tagit referenser.