Filanders stora förhoppning på nye Matt Leitner: ”Vi ser Matt som en offensiv spets som är en kvick och lurig playmaker”

– Vi ser Matt som en offensiv spets som är en kvick och lurig playmaker som är van att leda sitt lag, säger Martin Filander till Centralen om den rykande färska värvningen av på collegenivå mycket poängstarke Matt Leitner.

– Vi har letat efter någon som ska styra i PP med ytterligare mer spets än vi fick till förra året. Det gör oss till ett större hot i både special teams och 5-mot-5.

– Här har vi hittat en kille med just de egenskaperna, ska bli jättekul att se vad han kan uträtta hos oss, säger Filander avslutningsvis.

***

Det har ju varit blandad kompott med NCAA-värvningar. Leitner kommer dock från en respektabel collegedivision, WCHA.

Dessa nedan är de sex ”divisionerna” inom NCAA och här finns det klasskillnader. Rankingen är tidigare gjord åt oss av Jason Walters:

1. ”The new Big Ten”

2. NCHC – Här lirade Montpetit och gjorde 33 poäng på 37 matcher sista året. Här gjorde ex. Miele 71 poäng på 39 matcher.

3. WCHA – Matt Leitner (41 p/40 matcher)

4. ECAC – Här lirade Walters (40 p/38 m) och Little (43 p/36 m).

5. Hockey East

6. Atlantic Hockey – Här lirade Iuorio (34 p/27 m)

Till skillnad mot Montpetit har Leitner haft en mycket jämn produktion i NCAA varje säsong, faktiskt på samma sätt som Broc Little…

***

Forwardspusslet: (Uppdaterat 12:14, enligt uppgifter ska en center för plats 1-3 också handlas in. Gråhns ska räknas som 4:e och Johansson kan få gå som center)

Williams – X1 – Leitner

X2 – Lihagen – X3

Davidsson – Johansson – X4 / Lantosi

Svedlund –  Gråhns – Fish

1 svar

 1. Mr H skriver:

  Idag Grät Andy Deveaux ut i spalterna igen. Hedervärt. Flickor på skolgården som hoppar hopprep är mer tuffa än var han är. Redig i huvudet – zero. Patetiskt och ynkligt.
  Någon som minns Phil Esposito, Eric ”Big Train” Vail, Carol Vadnais och inte minst Wilf Paiement. Det är herrar man minns med respekt. De stod upp för något. Samtliga ca 100 kilo, och jo, de gjorde en del mål också trots att de snittade 20 minuter per match i båset. Den sistnämnda hade 15 syskon och var född in i slagsmålens värld. Runt 1978, samma år som Kanada slog tillbaka Sverige i VM med 7-0 blev WP stämd på 850.000 dollar för ett slagsmål (i NHL) där han svingade klubban hårt. I VM innan, 1977, försökte den snälle Wilf att skära ut ögonen på Lars Eric Eriksson – bokstavligen (med klubbspetsen).
  Hans kollega Carol Vadnais blev arresterad för bankrån!! Dock inte samtidigt. Rock n roll, eller?
  Då ska man komma ihåg att de här spelarna använde inte hjälm!
  Det gick inte lika fort då, men man ska inte jämföra.
  Vad har detta med Deveaux att göra – jo de här är de riktiga kanadensarna!!