Fish före Pantern: ”Revansch Västervik” & scout om Moras nye Matt Bailey

Fish vill ha revansch efter Västervik. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Fish vill ha revansch efter Västervik. FOTO: RUNE ÅHLÉN

På fredagskvällen väntar topplaget Pantern hemma. Playoffhoppet dog i princip i och med förlusten mot Västervik senast så nu är allt fokus på att hålla Björklöven bakom sig.

Lågbudgetlaget som gästar ikväll är otroligt nog ett topplag och visar hur långt man komma med skridskoåkning, suveränt målvaktsspel, ungdomlig entusiasm och lite skicklighet i Allsvenskan. Plus såklart ett nära samarbete med en SHL-klubb.

– Läget är bra! Vi är taggade för att få revansch från Västerviksmatchen, säger Christopher Fish till bloggen.

– Spelschemat är tufft verkligen, bara att gilla läget. Kul med matcher.

Hur hanterar ni det så tuffa spelschemat? Hur gör du själv för att klara tuffa bussresor, sömn och återhämtning?

– Jag försöker göra allt, jag behöver återhämtning för att kunna spela med energi och åka mycket skridskor. Dricka, äta och sova. Pantern är skickliga och har gjort det bra så vi måste upp i vår nivå.

– Det funkar att sova på buss men är såklart inte optimalt på något sätt. Vi försöker ladda på efter och föra matcher, massvis med näring. Ett optimalt byte är runt 30 sekunder tycker jag för att man ska orka.

Hur kommer ni fram till hur mycket ni ska träna mellan matcherna? Får spelarna tycka till eller är det upp till tränarna?

– Det är upp till tränarna, men de är öppna och vi kan alltid prata med tränarna om man känner sig sliten, så kan man komma överens.

Får ni stöd i vilken kost och vitaminer ni ska käka eller bestämmer ni själva?

– Det bestämmer man själv, men det blir tydligt om man inte är noggrann, man känner det själv direkt. Speciellt när det är så tajt med matcher, menar Christoper Fish.

***

Mora har som bekant värvat forwarden Matt Bailey från AHL/ECHL. Så här säger en NHL-scout till bloggen om Bailey:

– Fin karaktärsspelare, ”charlie hustle”, arbetar mycket hårt, mycket bra lagkamrat. Bra spelsinne, önskar bara att han hade mer ”finish” runt målet.

Vad betyder ”charlie hustle”

– ”Störande” spelare, massor av ansträngning och hårt jobb, är i ansiktet på motståndarna men har begränsade skills, säger scouten och undertecknad fick lära sig en ny engelsk glosa idag också.

1 svar

  1. påsen skriver:

    Man hoppas att Brocke kan komma med lite nyttigheter kring hur spelarna ska återhämta sig optimalt när det är så många matcher tätt inpå varandra…