Fortsatt en del positiva tecken men svag andra med många dyk gjorde att VIK tappade en poäng i Mora trots dubbla tripplar av Hillding & Trivellato

Jimmie Jansson fortsätter göra poäng och gjorde dessutom sin bästa helhetsmatch i Mora på väldigt länge. FOTO: RUNE ÅHLÉN

11 svar

 1. VIKKS skriver:

  Kul att laget har steppat upp de två senaste matcherna, dock ledsamt att det är negativa skriverier om Vik angående hur en del föräldrar ser på föreningen.

  • Pelle skriver:

   Jag har inte läst någonting om det eftersom jag inte läser på FB. Men det är väl det gamla vanliga om att ”mitt barn missgynnas”. Men tyvärr är det ju så att om man har en verksamhet med flera hundra barn så kan inte alla bli stjärnor. Särskilt i junioråldern så blir antalet platser starkt begränsade och ungdomarna får söka sig till andra lag.

   • VIKKS skriver:

    Det jag läst är alla insändare i Vlt, vad är det man brukar säga, ingen rök ??

    • Pelle skriver:

     Har tittat lite nu på några insändare. Omöjligt att avgöra hur illa det är. Eller hur gamla historierna är.

     Kanske därför klubben startat ”Ett gulsvart hjärta”, som jag har funderat på vad det ska vara bra för. Det är kanske ett försök att göra saker bättre. Men inte säkert man kommer åt ledarproblem med ett antimobbningsprojekt.

     Helst skulle man vilja ha ledare som inte har några barn i klubben. Haken är väl bara att det då skulle bli ledarbrist förmodligen. Är väl nästan bara föräldrar som är engagerade.

 2. Marko skriver:

  Måste säga om Trivellato att jag inte såg detta komma.
  Säger kanske mer om mitt hockeykunnande än många andras att han skulle vara bra.
  Riktigt fint att han tagit för sig från första stund och vi hoppas att han får fortsätta sitt fina spel med gulsvart så länge som möjligt.

  • Pelle skriver:

   Jag trodde att han var helt okänd i Sverige. Menar du att du kände till honom innan han kom till VIK? För hur kan du annars ha trott att han var dålig innan du ens sett honom?

   Men visst har han imponerat. Jag hoppas att han blir kvar nästa säsong, men sånt brukar VIK ha svårt att greja. Det är bara ”andra” lag som har råd att knyta upp klasspelare mer än ett år. Eller ska vi bli överraskade den här gången?

   • Marko skriver:

    Nej Pelle, kände inte till han alls utan försökte läsa in mig på honom på diverse sidor bla statistik. Därför såg jag inte denna ”succé”komma utifrån det.

  • Pelle skriver:

   Ska VIK någonsin ta sig upp i SHL så är det just spelare av Trivellatos kaliber som VIK måste ha. Och många såna spelare. Matchvinnartyper. Det är bara att titta på Lövens och Timrås laguppställningar, eller det lag Modo hade förra året.

 3. Steffo skriver:

  Härligt att se Trivellato, vilken värvning det ser att bli. Wikman saknar självförtroende men där finns det sparkapital, hoppas han kan lyfta när Skedung kommer tillbaka,

 4. Bozo skriver:

  Jag tror VIK har förmodligen den smartaste truppen i serien. Tyvärr är ju smarta människor lata. Men tycker VIK när det bjuds på ytor i 3m3 ofta vinner matcherna på spelteori och att man på så sätt kombinerar sig till bättre lägen än motståndarna, där möjliga kombinationer är greppbara för mänsklig hjärna. Problemet är om man överanalyserar som man verkar göra i 5m4, då blir det för långsamt. Även 5m5 ser det för överanalyserat ibland. Ibland ser det ut som att spelarna har tänkt så många steg framåt i spelet så att de glömmer att de ska få iväg pucken och att de slår hål i luften. Men sådant kan plötsligt släppa, typ som när ett barn gör ett hopp i utveckling.

 5. Måndag skriver:

  En minst sagt mkt rörig hockeyvecka avslutades iaf med 2 pinnar. Tack för ännu en klockren analys Micke. Håller helt med. Marklund såg som sagt starkare ut än på länge, men han har ännu mer bufflighet och pondus att plocka fram. Motståndarna ser lite scary ut för honom. Bra. Detsamma gäller även Anthon, som tyvärr verkar hålla igen fysiskt i duellerna sista matcherna. Vann ju allt i princip innan. Sådana spelartyper är guld värda i täta slutspelsmatcher, som vi förstås hoppas på. Där hjälper det inte att fjutta som några gör, bl a i de viktiga omnämnda tekningarna. Laget kändes mer samlat idag i sitt agerande, något som Pannan säkert rättat till. Tjatar fortfarande om att speedkulan Kangas är värd full istid. Medhåll alltså även där. Tingsryd på ons o då går vi förstås för 3 pinnar.
  Forza Gulsvart!