Fortsatt räddhågsna (?) forwards vägrar stå framför kassen då VIK:s offensiv åter var finessfri mot Troja – Paananen måste höja sitt kravställande för annars rinner detta ut i sanden

Paananen måste nu tag i många bekväma forwards. FOTO: RUNE ÅHLÉN

11 Responses

 1. Örjan skriver:

  Handen på hjärtat alla VIK fans
  Vilka tror att VIK går till SHL med Zetterberg som sportchef och Pannanen som tränare ???
  Jag gör det inte
  Och är rädd att Zetterberg bränner många sponsorer som hoppat på resan mot SHL om resultaten uteblir
  Hur ofta har man hört att marknade på spelare är död ?
  Men lik förbannat värvar andra lag bra spelare ändå
  Vad har Zetterberg för kontaktnät ??
  Verkar va ett dåligt sånt tycker jag
  Och Pannanen känns som han inte får bestämma som han vill att det är någon/några som lägger sig i hans jobb
  Jag kanse har helt fel om allt men det är så jag känner

  • Sponsrar VIK skriver:

   Jag tycker att vi ligger väldigt precis där vi ska i den 3 års resa vi håller på med. Z fick Anton Svensson att välja oss (5a i hela seriens poängliga förra året). Fryklund vände hem och har legat 1a i poängligan stora delar av säsongen. Daniel Gunnarsson valde VIK och nu börjar vi se varför han var så uppskriven i början. Sen har vi fått en SHL målvakt som nog faktiskt är bästa målvakten i serien och hade fått stanna i SHL om han velat.

   Vi är dessutom 2a i både PP ligan och Box play ligan. Allt detta redan säsong 1 i den satsning som pågår. Många utifrån säger att VIK är en väldigt seriös allsvensk klubb. En nackdel kan väll vara att ganska få spelare passar in under Paananens ledarskap.

   Går vi upp i år? Det är väll ytterst tveksamt men jag tror att vi som sponsrar är ganska nöjda hittills, iallafall jag. Kan vi ta oss till en semifinal och matcha bra där så är vi på rätt väg. Sen tror jag de flesta känner att vi ”kan” gå upp i år och det kände nog inte så många förra året.

   Det är först när vi slutar ”ta steg” som man ska bli orolig. Lite som löven. De var givna att gå upp för 2 säsonger sen när slutspelet ställdes in. Förra året var Timrå klart starkare och i år så ligger de bara 5a. Då har man nog mer problem med sponsorerna än vad VIK har.

 2. Jan Malmberg skriver:

  Västervik – Kristianstad 3-7 och bara en 3 poängare (mot VIK) sista 8 matcherna. Lunsjös kommentar efter Troja matchen vettig. Paananens en blind mans ord. Björklöven torskade inför storpublik hemma mot AIK tredje raka förlusten. VIK behöver Wikman på fredag och passnings spelet + skyttet måste upp om VIK ska ha någon chans mot Björklöven på fredag när publiken kommer tillbaka ( förhoppningsvis)🏒🥅

 3. J skriver:

  Vem eller vilka var det som gav Paananen erbjudandet att skriva på ytterligare 2 år?

 4. Bozo skriver:

  Vart fasiken är nyförvärven? Meningen med framför allt ny spetsig offensiv spelare är ju att öka konkurrensen och skapa dynamik.

 5. DDvid skriver:

  Inte kritisera Paananen!!! Vill veta vilka klubbar som ville ha honom låter ibland som han var klar för tre kronor, NHL, SHL. Bara välja att vraka. Men seriöst, bara för att sanny sagt så behöver det väl inte vara så. Känns som ett drag för att fortsätta bygga kulten om vikhjärta.

 6. Vintermannen skriver:

  Man måste spela alla matcher även de mindre intressanta matcherna man kan inte bara ha fokus på de ”roliga” matcherna. Sist det var kräftgång så har jag för mig att Patrik Zetterberg var nere i båset och då vände allt.
  Men sedan tror jag att vi har tappat mycket av alla uppskjutna matcher, det blev som hack i skivan.

 7. Jan Malmberg skriver:

  Andra tränare kan kritisera sitt lag om dom spelar dåligt inte Paananen han ger laget beröm istället. Det här spelet håller inte i slutspelet, Gustafsson o Lunsjö räddade laget idag. På fredag får vi se mera är allt vi vet nu.

  .

 8. Musse skriver:

  Håller med om att forwards inte gör sitt jobb just nu. Taffliga avslut och utan folk på kassen blir det inga grismål. Däremot var Fernholms utvisning solklar och så korkad! Kunde kostat oss matchen. Såg förresten tabellen i periodpaus att Rauchenwald fortfarande är VIKs bästa tekade med en 14:e plats på listan. Det håller ju så klart inte i ett slutspel.

 9. Observant skriver:

  Forwards måste våga sticka in näsan och ta returer/styra och skymma. Försvarspel och målvakter fortsatt mycket bra. 2 mål bakåt på 2 bortamatcher är lysande. 2 vinster av 3 på svår roadtripp efter Covid är dock helt ok .

 10. Mårten Andersson skriver:

  Läste på VLT att Paananen tyckte defensiven satt idag och vi var också vassa framåt med folk framför målet. Defensiven håller jag med om men inte om vårt anfallsspel. Såg han en annan match?? Så det duger alltså att stå på sidan om målet och inte skymma. Nä på med heltäckande visir och in och vinn matcher nu.