Fortsatt tuff marknad men här är ett namn som bland annat Brynäs tittat på

Hur mycket jubel blir det sista elva? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

 

Blair Jones lämnade nyligen sin tyska klubb. Den store forwarden ska enligt goda källor Brynäs tittat på.

***

Annars gick Appelgren & Zetterberg ut på VIK.se idag och påtalade att man letar spelare. Men man påtalade att marknaden ”är väldigt begränsad i nuläget”.

Har tidigare hört att det är bättre pengar m.m. i AHL nuförtiden, vilket sannolikt gör det svårare att försöka värva tillbaka en styrningsspecialist som Nick Sorkin.

Lag behöver sina spelare. Gällande KHL, där Zagrebs spelare är fria att gå och nu även vissa spelare i Slovan Bratislava, är det få spelare som vill lämna och riskera sina höga löner, som få lag utanför KHL mäktar ta över till 100%. Dock finns en öppning i att flera finska lag kanske börjar bli säljare på marknaden snart.

***

Transfer deadline närmar sig (15:e februari) och man får ju lägga på en vecka minst om det ska fixas arbetstillstånd vid värvning av icke EU-spelare.

Vi kanske får inse att det är med nuvarande trupp som främst kontraktet ska säkras. Det funkar nog, om inte Hampus Larsson går sönder…

6 Responses

 1. Marko skriver:

  Jag tycker att VIK ska höra med Langkow om hans förra lagkompis i OL backen Sacha Guimond
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=44595
  Han gör poäng, är hyfsad på skridskorna och har bra räckvidd.

 2. MA skriver:

  Hur är statusen på Johan Jonsson, Marcus Bergman.

  Markus Persson har han opererat foten än?

  Kalle Jellvert vart tog han vägen.

 3. Pelle skriver:

  Hur kan du vara så säker Gurkan? Björklöven flåsar i nacken. Gör dom en bra spurt kan det bli negativt kval för VIK även om VIK gör en bra avslutning av serien. Det finns ju insamlade pengar. Visst, de kan användas nästa säsong, men jag skulle inta våga chansa. Värva en bra målskytt och helst en stabil back till, så skulle det kännas lite tryggare. Behövs både topp och bredd på slutet när matcherna kommer så tätt. VIK kommer inte orka distansen ut om man ska tvingas toppa laget varenda tredjeperiod.

 4. Gurkan 63 skriver:

  Kort tid kvar av säsongen . Arbetstillstånden ska ordnas då är säsongen så gott som slut
  Känner mig säker på att vi klarar sig med den trupp dom har.

 5. Marko skriver:

  Det måste finnas spelare på markanden även för VIK.. Tycker naturligtvis som Appelgren att det måste vara någon som är betydligt bättre än de som redan är i laget. Dyra utfyllnadsspelare vill man inte ha. Det finns fortsatt en del KHL lag som tömmer truppen, tror att bla Zagreb enbart har 18-19 spelare kvar totalt. Dynamo Riga har nästan tömt laget på sina transatlanter och det är väl till olika ahl lag som de gått till i olika deals. Sen har ju också den tyska ligan snappat upp några transatlanter både från khl men också från den finska ligan.

 6. Pelle skriver:

  Jones har spelat mycket i Calgary. Backlund måste ha sett honom spela.
  Borde vara en bra spelare på den här nivån, men med ett litet frågetecken för skridskoåkningen.