Kanske lite mer Langkow mot Almtuna & Sorkin ville stanna

Chris Langkow finns åter på marknaden här... Ibland blir det felvärvningar även för den bäste. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Efter två tuffa matcher mot topplagen Karlskoga och Timrå borta väntar Almtuna hemma. Nyförvärvet Chris Langkow har direkt fått känna på högsta tempo i serien.

Almtuna brukar dock vara ganska humana (vilken jinx) på bortaplan och kanske får Langkow några tiondelar extra att visa vad han kan. Frustrerande är att Langkow på sina två första matcher inte kommit till ett enda avslut hittills. Och skottet ska ju vara vasst.

Kollar man till statistik är det faktiskt så att VIK:s power play stigit till andra plats (!) i serien med 23,5 %. Almtuna ligger 12:a med 16 %. VIK:s boxplay har varit ojämnt och ligger fastnitat i botten på serien (75 %) och Almtuna har 79 %.

Ett sorgebarn har varit tekningarna där VIK bara vunnit 48,7 % (tia i serien) mot Almtuna på 51 % och femma. Just tekningarna har bidragit till att laget blivit fastnaglat egen zon i några matcher på sistone. Här kan dock Lihagen och möjligen Langkow göra det bättre om de kommer in i full form.

Almtuna ligger precis på playoffplats och detta är en match VIK bör vinna för att hålla det lilla playoffhoppet vid liv. Vid seger är det ”bara” åtta poäng upp till playoff med en eller två matcher till godo för VIK, med 30 poäng kvar att spela om…

***

Målfarlige Nick Sorkin kontaktades enligt uppgifter av VIK i jul, men forwarden hade sagt att han ville ge spel i Nordamerika en chans över hela säsongen. Det hade ju dock även Jordan Smotherman sagt…

2 svar

  1. Pelle skriver:

    Modo hade en fet plånbok att övertala med. Det har ju tyvärr inte VIK.

  2. Jimma skriver:

    Hoppas Sorkin ändrar sig, Han behövs!