NHL-scouten om NJ:s första Örebroimport Lessio & betyg på Appelgrens värvningar

 

Örebro har värvat forwarden Lucas Lessio. Det är Niklas ”NJ” Johanssons första import i Örebro. I Västerås blev det ju några. Talade med en NHL-scout om Lessio:

– Jag gillar honom. Bra storlek, jobbar effektivt längs sargerna utan att vara alltför fysisk. Mycket bra fötter, jobbar hårt åt båda hållen kan slå spelare en-mot-en. Inte en överdrivet begåvad spelare offensivt men håller pucken levande, rör sig och använder sin storlek bra.

– Endast genomsnittligt spelsinne och ”puckskills”. Inte en förstklassig offensiv spelare men en bra komplementsspelare.

***

Apropå NJ, gjorde tidigare en högst subjektiv bedömning av de tidigare två sportchefernas värvningar, Leif Rohlins och Niklas Johanssons. Dock bara fram till och med 2015.

Granskning & tillbakablick, del 1: Rohlins värvningar

Granskning & tillbakablick, del 2: Johanssons värvningar

Granskning & tillbakablick, del 3: Niklas Johanssons resultat jämfört med Leif Rohlins

Om vi ska ge oss i kast med förhandsbetyg på Andreas Appelgren och Patrik Zetterbergs värvningar då? Håll till godo: (Langkow och Albin J. har spelat för lite).

Vi kan konstatera att ”Äpplet” med 3,11 i snittbetyg ligger bättre än både Niklas Johansson (3,04) och Leif Rohlin (3,02) enligt denna bloggs bedömning.

Dock såklart svårt att jämföra men har försökt sätta betyg efter förväntningar och prestation över tid. Dessutom kan ju flera spelare ovan vid starka säsongsavslut höja sin betyg.

Vad skulle Du ge dessa värvningar/lån för betyg?

 

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:442:"a:1:{i:0;a:13:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"829059037828362246";s:5:"pDate";s:19:"2017-02-07 20:07:32";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";}}";

3 Kommentarer

 1. Gurka

  Bra betyg, skulle nog sänka Jellvert (och ev Bernhardt) som jag inte tycker alls presterat. O samtidigt höja både Bergman och Jansson utifrån att de kom från div.1 o hade ganska låga förvänintningar på sig.

  Alla fyra med diff på 0.5 dock så ger ju samma resultat.

 2. Berglund

  Håller med dig om betygen på värvningarna men är frågade till om Z ska vara med på den? Var han inte utlånad till Skellefteå och hade fortfarande 1 år kvar på kontraktet hos oss som NJ skrev med honom?

  1. Mikael Norén

   Berglund, smakfråga men jag kände inte att det var givet att Z skulle komma tillbaka från Skellefteå, eller att han skulle göra så bra i PP. Bra att Äpplet och Z-senior lockade tillbakaka!

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto