Frågeställningar inför Färjestad och efter Örebro: Hur kontrar Kruse Myrenbergs imponerande nolla & hård konkurrens med minst 15 tänkbara PP-spelare

Emil Kruse gjorde en fantastisk match i Södertälje men lämnade för ensam för ofta! FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK fick en en bra start på försäsongen i tisdags via 2-0 hemma mot SHL-laget Örebro. Gästerna saknade förvisso sju ordinarie, men VIK gjorde många bra saker trots att de tyngsta nyförvärven Joakim Hillding och Henrik Hetta ännu inte anlänt.

På torsdagskvällen väntar troligen ett ännu bättre motstånd då mångfaldiga svenska mästarna Färjestad gästar. Bloggen listar här några frågeställningar inför den matchen nedan.

***

Myrenberg spikade igen mot Örebro i läcker mundering. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hur kan Emil Kruse kontra Jesper Myrenbergs fenomenala insats med 39 räddningar och en nolla mot Örebro? Kruse behöver efter en svajig fjolårssäsong ta alla chanser att imponera då Myrenberg blev allt mer klar etta säsongen som gick.

***

Lukas Zetterberg är en av få spelare som gjort över 20 mål en säsong. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kan Wikman och Skedung sätta Zetterberg i fler skottlägen? Lukas kom kanske bort lite mot Örebro och spelade bort några skottlägen. Zäta är en av få spelare i truppen som gjort över 20 mål en säsong, en potential VIK behöver utnyttja.

***

Simon Åkerström är en av många som nog räknar med PP. FOTO: RUNE ÅHLÉN

När ska VIK börja sätta upp PP-kedjor? Mot Örebro rullade man bara runt i PP och det syntes. Men det är ju normalt att börja sätta försvarsspelet, annars kan det bli för mycket info på en och samma gång för spelarna. Det är hur som helst bra konkurrens om platserna i PP.

På backplats lär Berglund, Tornberg, Jansson och Åkerström vara rejält sugna på PP, men även Ehrnberg och Younan är ju inte heller oävna med pucken.

Framåt är Bergman, Öhrn, Hertzberg, Wikman, Skedung, Zetterberg, Benker, Hillding, Lunsjö (dock inget PP ifjol), Freddan Johansson (spelade PP ifjol) och Hetta PP-kandidater.

Tuffe och starke Anthon Eriksson är ju dessutom en tänkbar ”front-of-net”-spelare i PP och har ju dessutom ett vasst handledsskott. Eriksson imponerande också bitvis i en mer offensiv roll bredvid Skedung och Wikman 19/20.

Gustav Berglund är ytterligare en spelare som mot Örebro visade att han gillar att spela offensivt, och säkerligen är sugen på PP. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Således är det minst 15 spelare (fyra backar och elva forwards) som vill eller räknar med PP, men det finns ju bara 5+5 platser där.

En nöt att knäcka att få alla så nöjda som möjligt här. ”Konkurrens är bra, så länge det inte drabbar mig”, som Patrik Zetterberg sa i podden…

***

Kommer VIK kunna vara lika disciplinerade i egen zon igen mot Färjestad? SHL-spelarna har normalt sett en extra växel i allt och VIK kan inte tjuvrusa utan måste värdera lika smart som mot Örebro.

***

Med tanke på den ganska tuffa konkurrensen i laget om offensiva roller är ju varenda träningsmatch viktig för spelarna. Detta för att visa att ”just jag” ska få spela PP/BP och sista minuten i jämna matcher.