Frågeställningar inför Vita Hästen och HV71 med två hemmamatcher denna vecka: VIK verkar ha tappat tron på Lavoie, Roe i PP, Chicagokedjan – debut för Niklas Rigelius i stark omgivning

Logan Roe är klar för Linz. JIMMY GERDIN, VIK.SE

11 Responses

 1. Mathias skriver:

  Det är fortfarande enbart Zetterberg och Frycklund som gjort fler poäng än Lavoie i PP, och detta trots att han varit petat ett bra tag. Vilket förmodligen också är anledningen till att PP har sviktat mot slutet. Jag förstår inte riktigt hur man tänker här faktiskt.

  • Musse skriver:

   Håller med Mathias. Är det någonstans Lavoie ska användas så är det ju i pp och där han bevisligen levererat.
   Lite fånigt att hela tiden spekulera att han ska bort eller är petad etc… Z gick tydligen in och korrigerade vlt med att han är sjuk. Sjuka spelare ska så klart inte spela. Och väljer de att gå skilda vägar så småningom så är det väl så. Men spekulationerna börjar bli lite tjatiga… Är intressantare att höra om spelare som kan tänkas tillkomma.

 2. Vik-support skriver:

  Bra blogg som vanligt

  Beträffande fjärde-kedjans Corsi med Kangas på drygt 44% så har även den hyllade JJ ”låga 47%”. Siffran speglar den synliga coachningen, så fort som fjärdekedjan får till en anfallstekning så byts de ut till annan kedjeformation, Vilket innebär färre anfallschanser.

  precis som skrivs så är J20-defensiven bland de bästa i J20-serien, topp på minst insläpppta mål. eftersom de tränar med A-laget, kan de mycket väl plockas in och bli en avlastning, precis som några forwards – VÄGA använda J20-spelarna, det tjänar laget på sikt. Det är inte nu som det ska toppas och spetsas tiil.

  • Christoffer Pettersson skriver:

   Bra analys 👍👍

   Jag tycker att man lite för ofta ”glömmer bort” 4 kedjans roll som fan eller kanske även bloggare 😉 (Micke)

   Alla lag har ju en första och andrakedja med rätt bra (och välbetalda) lirare och 4 kedjans största uppgift är väll att stoppa de spelarna. Johansson och Kangas får ha vilket corsi de vill bara de inte släpper in några mål bakåt och Johansson har alltså smått sensationella +3 i spel 5-5. Kangas har ”bara” -1. Otroligt starka siffror. Johansson har på 20 matcher bara varit inne på 4 mål bakåt. Kangas 3. Detta även under en period när VIK läckte som ett såll. För mig är det mer sensationella siffror än att Fryklund har gjort 1 poäng per match. (Fryklund har bara +2 i spel 5-5 för övrigt).

   För er som oroar er för VIKs olika förmågor så borde vår 4lina med Johansson i spetsen vara det som oroar minst just nu, de håller yppersta allsvenska klass.

   • Mikael Norén skriver:

    Tack för kloka inspel Christoffer och VIK-Support! Självklart ska Corsi sättas i relation till zonstarter och annat, vilket jag borde gjort i inlägget. Men även med tanke på det tycker jag Kangas kan förbättra offensiven totalt sett, om han ska bli vald i NHL-draften och bidra på allvar i att VIK ska gå till SHL. Kraven är höga nu.

    • Christoffer Pettersson skriver:

     Jag håller med dig om Kangas. Det har stannat av lite. Håller också med om att han har höjt sig på slutet. Dock så kommer han aldrig att blomma igenom offensivt i en väl fungerande 4kedja. Vad JJ14 har för mål exakt varenda byte är ganska solklart, vad som än händer ska vi inte släppa in mål bakåt och så spelar han där efter. Då är det småtufft att som ung spelare visa upp sig offensivt.

     Hade varit kul att växla plats på Kangas och Wiberg någon match och låta Kangas få lite ”roligare” omgivning. Wiberg är ju dessutom ett fysisk och kan reta upp motspelarna.

 3. BJ skriver:

  Lavoie är ytterligare en offensiv miss från vår sportchef… Kämpa!

  • Bozo skriver:

   Ja ska VIK bara ett topplag så behöver 80% av värvningarna vara lyckade. Dit är det en bit. Man ligger som oftast kring 50% och då får man ut enligt budget.

  • Pelle skriver:

   Jag blev lite förvånad över den värvningen. Han har väl aldrig varit snabb, och då passar han inte i VIK. Om han hade varit en budgetvärvning kan jag delvis förstå den. Men det tror jag inte att han är.

 4. Bozo skriver:

  Detta är väl en väckningsaktion av Lavoie, man hoppas göra en Tessier i repris. Han kommer få någon chans till att visa sig från sin bästa sida. Men förmodligen gör Rigelius det riktigt bra idag, brukar vara så.

 5. Christoffer Pettersson skriver:

  Jag skrev ju redan 30/9 att Lavoie inte kommer att slutföra säsongen i VIK och är han petad ikväll så är nog en transfer nära. Tråkigt för han är ju väldigt spelbegåvad när spelet går långsammare men i fart hinner han inte med. Vill verkligen se Lunsjö ihop med Hakka och From så fort han kommer tillbaka. Det kan bli väldigt bra drag i den kedjan.